İller

10 Mayıs 2025 Cumartesi

Konya Valisi İbrahim Akın, Bozkır'da incelemelerde bulundu.


Konya Valisi İbrahim Akın, Bozkır ilçesine gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında esnaf ve vatandaşlarla görüşerek ilçedeki çalışmaları yerinde inceledi. Vali Akın, kamu kurumlarını ziyaret ederek yürütülen projeler ve yatırımlar hakkında yetkililerden bilgi aldı.  

Kamu Kurumlarını Ziyaret ve Muhtarlarla Toplantı.

Bozkır ziyaretine Kaymakamlık'ta başlayan Vali Akın, Kaymakam Hasan Çimer ve birim amirleriyle bir araya gelerek ilçenin ekonomik durumu, kırsal kalkınma projeleri, yatırımlar ve huzur ortamının korunmasına yönelik çalışmaları değerlendirdi. Ardından muhtarlarla bir toplantı gerçekleştiren Vali Akın, mahallelerin ihtiyaçlarını dinledi.  



Esnaf ve Şehit Ailesi Ziyareti.

Vali Akın, ilçe esnafıyla bir araya gelerek sohbet etti ve hayırlı kazançlar diledi. Daha sonra Bozkır Belediyesi'ni ziyaret eden Akın, Belediye Başkanı Nazif Karabulut'tan yapılan hizmetler hakkında bilgi aldı. Program kapsamında, 1980 yılında şehit olan Alaattin Sürücü'nün ailesini de ziyaret eden Vali Akın, şehit yakınlarıyla bir süre sohbet ederek Anneler Günü'nü kutladı.  



Tahin Üretim Merkezi ve Doğal Güzellikler İncelendi.

Bozkır'ın meşhur tahin üretim tesislerini de gezen Vali Akın, üretim süreçleri hakkında bilgi aldı. Ziyaretin son durağı ise ilçenin doğal güzelliklerinden Aygır Pınarı ve Aygırdibi Şelalesi oldu. Vali Akın, burada doğal kaynakların korunması ve turizme kazandırılmasına yönelik değerlendirmelerde bulundu.  

Vali Akın'a, Konya Vali Yardımcısı ve eski Bozkır Kaymakamı Fatmagül Dalmış da eşlik etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder