Bozkır ilçemizde halk sağlığını korumaya yönelik çalışmalar kapsamında Mobil KETEM aracı faaliyetlerine başladı. Sağlık hizmetlerini vatandaşın ayağına götürmeyi amaçlayan bu çalışma ile kanser taramaları ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.
Tarama tarihleri belirlendi.
Yapılan planlamaya göre Mobil KETEM aracı, 20 ve 21 Nisan tarihlerinde olmak üzere iki gün boyunca Sarıoğlan Mahallesi'nde vatandaşlara hizmet verecek. Ardından 22, 24, 27, 28, 29 ve 30 Nisan tarihlerinde ise Bozkır merkezde tarama çalışmaları devam edecek.
Sunulan sağlık hizmetleri.
Araç içerisinde yürütülen çalışmalarda çeşitli kanser taramaları yapılıyor. Bu kapsamda, 40 ile 69 yaş aralığındaki kadınlar için iki yılda bir meme kanseri taraması yani mamografi çekimi gerçekleştiriliyor. Ayrıca 30 ile 65 yaş aralığındaki kadınlar için beş yılda bir rahim ağzı kanseri taraması kapsamında HPV ve DNA testleri uygulanıyor.
Erken teşhisin önemi vurgulandı.
Sağlık yetkilileri, kanser hastalıklarında erken teşhisin hayati önem taşıdığını bir kez daha hatırlattı. Uygun yaş grubundaki tüm vatandaşlar, bu önemli sağlık hizmetinden faydalanmak üzere Mobil KETEM aracına davet ediliyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder