İller

19 Aralık 2019 Perşembe

Noel tatili öncesi Asya borsaları dar bantta karışık seyretti

 

    Asya borsaları gelecek hafta Salı günü başlayacak noel tatili öncesinde ABD'den gelen açıklamalara duyarsız kalarak dar bantta karışık seyrediyor.

    Haber yayına hazırlandığı sırada Tokyo Nikkei endeksi yüzde 0.07 kayıpla 23,847.33 puan, Şanghay bileşik 0.10 kayıpla 3,014.09 puan, Hong Kong Hang Seng endeksi yüzde 0.24 artışla 27,867.12 puan seviyesindeydi.

    Noel tatili öncesinde dar bantta sıkışan Asya borsaları, ABD Hazine Bakanı Mnuchin'in Faz 1 anlaşmasına ilişkin moral veren açıklamaları ve New York Borsası'ndaki yukselişe rağmen onemli bir hareketlilik göstermedi.

    Mnuchin, bir basın kuruluşuna verdiği demecinde Faz 1 anlaşmasının yazıya döküldüğü ve değişiklik olmadan Ocak ayının başlarında taraglarca imzalanacağını ifade etti.

    Tarafların uzlaşma açıklamalarına karşın halen ortada bir yazılı metin olmaması ve imzanın Ocak ayına kalması piyasalarda endişe yaratıyotrdu.

    New York Borsası'nda endeksler, söz konusu açıklsama ve ABD haftalık işsizlik maaşı başvuruları verilerinin ardından yeni rekor seviyelerinden kapanış gerçekleştirmişti.


    Hibya Haber Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder