İller

8 Ocak 2020 Çarşamba

Asya endeksleri ABD ve İran'ın gerginliği tırmandırmayan açıklamalarıyla yükseldi


 

İran'ın, Irak'taki iki ABD üssüne misilleme amaçlı füze saldırısı  düzenlemesinin ardından gerginliği tırmandırmayan açıklamaların gelmesiyle Asya borsa endeksleri yükseldi.

Haber yayına hazırlandığı sırada Tokyo Nikkei endeksi yüzde 2.35 artışla 23,750.32 puan, Şanghay bileşik endeksi yüzde 0.77 artışla 3,090.42 puan, Hong Kong Hang Seng endeksi yüzde 1.29 artışla 28,451.29 puan seviyesindeydi.

Füze saldırısının ardından İran Dışişleri Bakanı Zarif attığı tweetle meşru savunma hakkının kullanıldığı ve tamamlandığını, savaş istemediklerini ama olası saldırılara karşı ülkeyi savunacaklarını ifade etmişti.

Açıklamaları merakla beklenen ABD Başkanı Trump'ta saldırıda ölen ya da yaralanan personel olmadığını, küçük çaplı maddi hasarlar bulunduğunu, İran'ın da saldırı sonrası yatışmasının olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.
Trump'ın açıklamasında askeri tedbirler yerine ekonomik yaptırımlardan bahsetmesi önce ABD piyasalarını,ardından da Asya borsaları ile diğer emtia ve finans piyasalarını olumlu etkiledi.


Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder