İller

6 Ocak 2020 Pazartesi

Endeks 110 bine yaklaştı


Haftanın ilk işlem gününe negatif başlayan endeks günü %2 aşağıda 111.412 puandan tamamladı. Hemen hemen tüm sektör endeksleri BIST100’e negatif katkı sağladığı görüldü. Diğer yandan sınırda riskler devam ederken, uzlaşmacı bir tutum İran-Irak ya da ABD Cephesinden henüz görülebilmiş değil. Yaptırım kelimesinin yanında savaş gibi kelimelerin haber başlıklarına dahil olması tansiyonu artırıyor. Bu nedenle bir süre daha endeksin yükselişi baskı altında kalabilir. Fakat bu beklentinin haber içerikleri ile değişiklik gösterebileceğini de unutmamak gerek. Diğer yandan kur BIST100’e nazaran hareketi sınırlı ve 5.97 çevresinde tutunuyor. Bugün majör bir veri yok fakat olası gelişmeler yakından takip edilecek.

Yurtdışında ise global emtia fiyatları sert yükselişin ardından geriledi. Ons altın 6 yılın en yüksek seviyesi olan 1581$ seviyesinden 1560$ seviyesine kadar geri çekildi. Brent petrol ise 68$ bandına doğru gevşedi. Endekslerde ise dün satıcılı bir kapanış hakim olurken bu sabah Asya borsalarında ise pozitif bir tablo var. Bu durumun devam etmesi yurtiçi ve Avrupa borsalarının açılışına pozitif sirayet edebilir. Yurtdışı piyasaların veri takviminde bugün ikincil düzey veriler ön planda olacak.

Endeks 110 bine yaklaştı...

Manşette Öne Çıkanlar

· ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Çarşamba günü Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

· Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch, Türk bankalarının faiz nakit akışının varlık kalitesindeki baskıyı gösterdiğini belirtti.

· Bölgesi hizmetler PMI verisi ise aralık ayında 52,8 düzeyinde gelerek beklentiyi ve bir önceki aya ait veriyi aştı.

· Trump yönetiminin önde gelen isimleri Çarşamba günü Senato'ya İranlı General Kasım Süleymani'nin Bağdat'ta ABD saldırısı ile öldürülmesi sonrası Irak ve İran'daki gelişmeler konusunda bilgi verecek.

· Amerika’da Demokrat Partili siyasetçiler, Kasım Süleymani’nin ölüm emrini Kongre’ye danışmadan veren Trump’ın yetkilerini sınırlandırmak için adım atmaya hazırlanıyor.

· Borsa İstanbul’da bugün yatay açılış bekleniyor.

Kaynak: A1 Capital
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder