İller

4 Ocak 2020 Cumartesi

YouTube'un 2019 istatistikleri şaşırttı!


GÜNDE 5 MİLYAR VİDEO İÇERİK İZLİYORUZ

İnternetin en büyük video içerik portalı YouTube’un 2019 verileri şaşırttı. Yalnızca Youtube üzerinde günde 5 milyardan fazla video içerik izliyoruz.

İnternetin en büyük video içerik yayıncısı YouTube’un 2019 yılına ait verileriyle ortaya çıkan istatistikler şaşkına çevirdi. Bir önceki yıla göre video izlemek için harcanan saat sayısı yüzde 60 arttı. Rakamlara göre 10 çocuktan 8’i Youtube’da video izlerken, her dakika 300 saati aşkın yeni içerik kanal sahipleri tarafından platforma yükleniyor.

 

“VİDEO İÇERİKLER HEMEN TÜKETİLİYOR”

Televizyon kanallarından, fenomenlere, kurumsal şirketlerden çocuklara kadar her kesim tarafından büyük bir ilgiyle kullanılan YouTube’un 2019 yılına ait istatistikleri video içerik talebinin ne boyutlara ulaştığını ortaya koydu. Bu istatistiklerin her geçen gün büyüdüğüne vurgu yapan Loft Medya Ajans Direktörü Çağatay Aytaç, “Rakamlar inanılmaz bir video içerik ihtiyacını ortaya çıkarıyor. Sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada video içerikler insanlar tarafından hemen tüketiliyor” dedi.

 

“GÜN İÇİNDE BİR SEZONU İZLEYENLER VAR”

Hızlı tüketimin video içeriğin her türü için geçerli olduğunu belirten Çağatay Aytaç, “Online video platformların ve seçeneklerin artmasıyla birlikte tüm video içerikler gibi dizi ve filmler de artık çok hızlı tüketiliyor. Önceden televizyonda takip ettikleri dizinin yeni bölümünü haftada bir kez izleyebilen insanlar, şimdi bir sezonu bile gün içinde izleyip tüketebiliyor. Bu kadar hızlı tüketim, şu anda içerik üreticilerinin karşılayabileceğinden çok fazla” diye konuştu.

 

“MARKALAR KENDİLERİNİ VİDEO İLE İFADE ETMELİ”

Reklam sektöründe ise medya tüketim alışkanlıklarının artan video içerik talebiyle değiştiğinin farkında olmak gerektiğini söyleyen Çağatay Aytaç, “Kendilerini ifade edebilmek, ürün ve hizmetlerini tanıtmak isteyen marka ve kurumlar artık daha fazla video içerik üretmeli. Tanıtım filmi çekimi, ürün tanıtım videoları ve hatta kullanıcı deneyimlerini aktaran video içerikler üreten markalar, her geçen gün insanların satın alma alışkanlıklarına yön veriyor. Türkiye, bu dev pazarda tanıtım çalışmalarını mutlaka artırmalı” dedi.

 

YOUTUBE’UN ŞAŞIRTAN 2019 İSTATİSTİKLERİ:

-İlk YouTube videosu 23 Nisan 2005 tarihinde yüklendi.

-YouTube'u kullanan toplam kişi sayısı: 1 milyar 300 milyon

-YouTube'a her dakika 300 saatlik yeni video yükleniyor.

-Youtube'da her gün 5 milyardan fazla video izleniyor.

-10 çocuktan 8'i YouTube'u izliyor.

-10 bin 113 Youtube videosu 1 milyardan fazla görüntüleme aldı.

-YouTube görüntülemelerinin yarısından fazlası mobil cihazlardan ve yüzde 80'i ise ABD dışından geliyor.

-Mobil cihazlar üzerinden YouTube video görüntüleme önceki yıla göre yüzde 50 artarak 1 milyar sayısına ulaştı.

-İnsanların YouTube'da video izlemek için harcadıkları saat sayısı, geçen yıla göre yüzde 60 arttı. (Bu 2 yıl içinde yaşanan en hızlı büyüme olarak kayda geçti.)

-Kullanıcıların yüzde 38’ini kadınlar, yüzde 62’sini ise erkek kullanıcılar oluşturuyor.

-Videonuzu izleyeme başlayanların yaklaşık yüzde 20'si ilk 10 saniyeden sonra videodan ayrılıyor.


Hibya Haber Ajansı

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder