İller

20 Ağustos 2020 Perşembe

Американски и европейски фондови пазари (


След вчерашните съобщения на Фед и отрицателното затваряне на американските индекси, днес продажбите доминираха на външните пазари. Водещите азиатски и европейски индекси завършиха деня със загуба от над 1%. От друга страна, американските индекси завършиха деня, в който започнаха в отрицателна област, с премия, водена от акциите на технологиите. 

Седем от деветте сектора в индекса на Dow Jones приключиха деня със загуба. Докато суровините бяха най-слабият сектор, който намаля с 2,1%, индексът на информационните технологии, който се повиши с 1,74%. С премия от 2,33% Microsoft се открои като най-силната компания в индекса. Седем от единадесетте сектора в индекса S&P500 спаднаха. Енергийният сектор, който отстъпи с 2,1%, беше най-слабият сектор, докато информационните технологии бяха най-силният сектор тук. 

Facebook завърши деня с 2,44%, Amazon 1,13%, Apple 2,22%, Netflix 2,75%, Google с 2% печалба. 

Единадесет от дванадесетте сектора на британския индекс FTSE 100, който се затвори със 1,6% загуба, намаляха, докато суровините със загуба от 3,13% и енергийният индекс с 2,5% загуба бяха секторите, които понижиха енергийния индекс. Сред компаниите с най-голямо тегло в индекса Astra Zeneca падна с 0,7%, GlaxoSmithKline падна с 1,66%, а HSBC падна с 1,98%. Девет от десетте сектора, в които Германия Dax спадна с 1,14%, претърпяха амортизация. Спадът с 1.65% на финансите привлече вниманието като най-слабият сектор. Wirecard загуби 4,56%, Deutsche Bank 3,04%, а Continental загуби 2,47%. 

Исканията за безработица в САЩ излязоха на преден план в икономическите данни. Докато седмичните искания за безработица, които се очаква да намалеят до 920 хиляди, бяха обявени като 1,1 милиона, данните от предходната седмица бяха ревизирани до 971 хиляди. Текущите заявления бяха 14,8 милиона, под очакванията от 15 милиона. Индексът на Филаделфия Фед, който беше 24,1 миналия месец, беше 17,2, под очакванията от 20,8. Водещият индекс, който беше обявен като 2% през предходния период, беше 1,4%, над очакваното от 1,1%. 

Сред данните, които ще бъдат обявени утре, изпъкват данните за Германия, еврозоната, UK и USA PMI. Освен това ще се наблюдават текущите продажби на жилища в САЩ.

Kaynak İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder