İller

17 Ağustos 2020 Pazartesi

Küresel piyasalar


ABD’de fiyatlamalar: Ticaret anlaşması değerlendirmesi öncesinde yatay karışık seyir izledi

Haftanın son işlem gününde ABD piyasaları, hem Senato’da devam eden teşvik paketi çıkmazı hem de hafta sonu ABD ve Çin arasında ilk faz anlaşmaya yönelik gerçekleştirilecek olan toplantıya yönelik öne çıkan soru işaretleri ile genel olarak yatay karışık seyir izledi. S&P 500 endeksi %0,02 puan düşüşle 3.372,85 puandan kapanırken, Dow Jones endeksi %0,12 değer kazancıyla 27.931,02 puan seviyesinden günü tamamladı. Nasdaq endeksi ise %0,21 düşüşle 11.019,30 puandan kapandı. Sektörler cephesinde, teknoloji sektörü hisselerinde değer kayıpları hakim olurken, ekonomik toparlanma görünümünden desteklenen havayolları, kruvaziyer ve perakende sektörü hisselerinin alıcılı seyir izlediği takip edildi. Geçtiğimiz Cuma günü ABD endekslerinde yaşanan zayıf seyre karşın, haftalık bazda genel olarak değer kazançları kaydedildi. S&P 500 endeksi %0,64 ile haftalık bazda yükselişini üçüncü haftaya taşırken, Dow Jones endeksi %1,8 artış kaydetti. Nasdaq endeksinde ise haftalk kazanç %0,1 seviyesinde gerçekleşti.

Avrupa’da fiyatlamalar: İngiltere’nin karantina kuralları ve ABD’deki teşvik paketi çıkmazı sebebiyle satıcılı seyir izledi

Haftanın son işlem gününde Avrupa piyasaları, ek teşvik paketine yönelik devam eden endişelerle ağırlıklı olarak satıcılı seyir izledi. Ayrıca, İngiltere'nin vaka sayılarını düşük tutmak istediklerini belirterek, Fransa ve Hollanda'dan gelecek yolculara 14 gün karantina şartının getirileceğini bildirmesi de piyasalardaki negatifliğin bir diğer kaynağıydı. FTSE 100 ve CAC 40 endekslerinde kayıplar %1’i aşarken, DAX endeksi %0,71 ekside kapandı. Sektörler cephesinde genel olarak tüm sektör hisselerinin satıcılı seyir izlediği günde, seyahat sektörü hisseleri %1,2 düşüş ile en çok değer kaybedenlerin başında geldi.

Asya’da fiyatlamalar: PBOC’nin likidite adımının desteğiyle alıcılı seyir izliyor

Bu sabah Asya piyasaları genel olarak alıcılı seyir izliyor. Shangai endeksinde yükselişler PBOC’nin bankaları desteklemek için attığı likidite adımıyla %2’yi aşarken, Hang Seng endeksi de %1,39 artıda. Taiwan Weighted endeksi de %1,05 yükseliyor. Öte yandan Nikkei endeksi ise, Japonya ikinci çeyrekte görülen sert daralma sebebiyle %0,72 düşüş kaydediyor. Japonya ekonomisi, 2020 yılının ikinci çeyreğinde olağanüstü hal ilanının ve karantina uygulamalarının ülkenin en büyük ihracat piyasasında tüketim harcamalarını üretimi ve ihracatı azaltması sebebiyle çeyreklik bazda %7,8, yıllık bazda da %27,8 daralma kaydetti. Piyasa beklentisi sırasıyla %7,6 ve %27,0 seviyesinde bulunuyordu. S&P ASX 200 endeksi de %0,64 ekside fiyatlanıyor.

Kaynak Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder