İller

17 Eylül 2020 Perşembe

Küresel piyasalar


ABD’de fiyatlamalar: Teknoloji sektörü hisselerinde öne çıkan satışlarla ekside kapandı

Dün ABD piyasaları, teknoloji sektörü hisselerinde önce çıkan satışlarla negatif seyir izledi. Ayrıca, aşının zamanlamasına ilişkin belirsizliklere ek olarak Senato’da Demokratlar ve Cumhuriyetçilerin ek teşvik paketinin büyüklüğü üzerinde anlaşmaya varamamalarının yarattığı endişelerle satıcılı seyir görüldü. Aşı cephesinde, bu yıl sınırlı miktarlarda olacağını ve altı ile dokuz ay boyunca geniş çapta dağıtılmayacağı yönündeki söylemler büyümenin seyrine ilişkin belirsizlikleri öne çıkarıyor. Diğer yandan, Senato’da taraflar arasındaki anlaşmazlığa ek olarak, Cumhuriyetçiler arasında da fikir ayrılıkları yaşanıyor. Başkan Trump’ın ek teşvik paketinin büyüklüğünün artırılabileceğine yönelik söylemleri Cumhuriyetçiler tarafından şüphe ile karşılandı. Nasdaq endeksi %1,27 düşüşle 10.910,28 puan seviyesinden tamamlayarak yeniden düzeltme bölgesine girdi. Nasdaq endeksi mevcut durumda yıl içinde gördüğü zirve seviyesinin %10 altında bulunuyor. S&P 500 endeksi %0,84 değer kaybederek 3.357,01 puandan kapandı. Dow Jones endeksi ise %0,47 düşüşle 27.901,98 seviyesinden günü tamamladı.

Avrupa’da fiyatlamalar: İngiltere Merkez Bankası’nın negatif faiz girişimleri ile satıcılı seyir izledi

Dün Avrupa piyasaları, İngiltere Merkez Bankası’nın ekonomide toparlanma işaretleri görülene kadar genişlemeci para politikasının sürdürüleceğine ek olarak negatif faizlerin uygulanması konusunda regülatörlerle temasa geçeceği yönündeki haberler satıcılı seyir izledi

Asya’da fiyatlamalar: Çin öncülüğünde alıcılı seyir izliyor

Bu sabah Asya piyasalarında, güçlü makro veriler sonrası yuanda devam eden güçlenme öncülüğünde alıcılı seyir görülüyor.Shangai endeksi %0,64 yükselirken, Hang Seng endeksi %0,19 artıda. KOSPI ve S&P ASX 200 endeksleri yatay seyir izlerken, Nikkei endeksi %0,09 artış kaydediyor.

Kaynak Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder