İller

24 Eylül 2020 Perşembe

Piyasalarda bugün


Ne Oldu?

·         Türkiye’de toplam coronavirüs vaka sayısı 1.767 kişi artarak 308.069’a, hayatını kaybeden kişi sayısı 72 kişi artarak 7.711’e yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 270.723.

·         Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile telefonda görüştü. Görüşmede, Doğu Akdeniz'deki gelişmeler ile Türkiye-NATO ilişkileri değerlendirildi.

·         ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: Türkiye’nin Huawei ve diğer Çinli şirketlere bağımlılığının artması ABD ile askeri işbirliğini olumsuz etkileyebilir.

·         ABD'nin Ankara Büyükelçisi: Türkiye ABD'li ilaç şirketlerine borcunu ödemiyor, şirketler satışı durdurabilir .

·         DW’de yer alan habere göre Türkiye'nin deniz yetki alanları konusunda Yunanistan'la istikşafi görüşmelere başlamayı kabul etmesi, Avrupa Birliği'nin Ankara'ya Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon arama faaliyetleri nedeniyle yaptırım uygulama ihtimalini düşürdü.

·         Çin, ABD Başkanı Trump'ın Birleşmiş Milletler 75. Genel Kurulundaki konuşmasında dile getirdiği "Bu pandemiyi dünyaya salan ülke olan Çin'i de sorumlu tutmalıyız." sözlerine tepki gösterdi.

·         Fed Başkanı Powell, Kongre ve Fed'den destek gelmesi halinde ekonomik toparlanmanın daha hızlı olacağını ifade etti.

·         Powell, Eylemlerimiz hiçbir şekilde Wall Street'teki ağrıyı hafifletme girişimi değildi.

·         ABD Maliye Bakanlığı, Rusya’nın İnternet Araştırma Dairesi’nin (IRA) liderine ve Küba'ya yaptırımlar getirdiğini açıkladı .

Ne Olacak?

·         İçeride TCMB faiz kararı açıklanacak. Beklentiler politika faizinin değişmemesi yönünde.

·         ABD tarafında ise FED Başkanı Powell ve Hazine Bakanı Mnuchin’in konuşmaları takip edilecek.

·         Trump, Yüksek Mahkeme Yargıcı adayını Cumartesi günü Beyaz Saray'da duyuracak.

·         AB Liderler Zirvesi 1 Ekim’de gerçekleşecek.

·         Fitch, bugün Küresel Makroekonomik görünüm konulu konferans düzenleyecek.

·         Borsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Kaynak İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder