İller

7 Ekim 2020 Çarşamba

ABD Başkanı Trump teşvik paketi müzakerelerini durdurdu


Piyasa Gündemi

Fed Başkanı Powell dünkü konuşmasında ekonomik toparlanma konusundaki belirsizliklere değinirken, ekonominin uygun politikalarla desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Bununla birlikte Trump’ın dün teşvik paketi müzakerelerini durdurduğunu açıklaması risk iştahı üzerinde baskı oluşturdu. Salgın kaynaklı endişeler, vaka sayılarındaki artış ve ABD’deki seçim öncesinde gündeme gelen belirsizlikler aşağı yönlü önemli risk unsurları olarak gündemde kalmaya devam ediyor. 

 Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    21:00 ABD – FOMC Toplantı Tutanakları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Pazartesi günkü yükseliş sonrasında hisse piyasalarında dün dalgalı bir görünüm etkili oldu. BIST-100 Endeksi günü kâr satışlarının etkisiyle %0,60’lık düşüşle 1.153,71 puandan tamamladı. Yurt içi piyasaların kapanışından sonra ilerleyen saatlerde Trump’ın teşvik paketi görüşmelerini durdurduğunu açıklaması, ABD borsalarında satışları beraberinde getirdi. ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,79 – 7,80 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 7,78’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Son günlerdeki yukarı yönlü hareketlerin ardından dün öğleden sonra kar satışları görülen BIST 100’de kısa vadede 1.141 izlediğimiz ilk önemli destek olmaya devam ediyor. Bu seviyenin altında olası bir kapanışın teknik görünümü zayıflatacağını ve daha önceki konsolide kanalına dönen endekste satışların devamını getirebileceğini düşünüyoruz. Bu nedenle bu seviyeyi referans noktası olarak izlemeye devam ediyoruz. Endeksin yeninden 1.160 üzerine çıkması ise kısa vadeli görünümün tekrar pozitife dönmesini sağlayarak 1.185-1.200 aralığındaki güçlü direnç bölgesinin yeniden gündeme getirebilir.

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder