İller

10 Ekim 2020 Cumartesi

Aileler Üniversitede projesi Gaziantep’te


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği yapılacak

Toplumun temeli olan ailedeki sorunların belirlenmesi ve bunların çözümüne ilişkin çalışmaların yürütülmesi amacıyla Üsküdar Üniversitesi tarafından hayata geçirilen Aileler Üniversitede Projesi, Gaziantep’te anlatıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in daveti üzerine gerçekleştirilen buluşmada projeyle ilgili yapılacak iş birliği konuşuldu.

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın genel başkanı olduğu Aileler Üniversitede Projesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile de iş birliği yapacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in davetlisi olarak Gaziantep’e giden Proje Koordinatörü Uzman Klinik Psikolog Çiğdem Demirsoy ve Proje Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Nebiye Yaşar, Gaziantep Belediyesi ile planlanan iş birliği çerçevesinde belediyeye ait kurumlarda incelemeler yapıp projenin sunumunu gerçekleştirdi.

KAGİDEM- Kadın Girişimci Destek Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yanı sıra Kadın, Aile, Eğitim ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. M. Abdullah Aksoy, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ramazan Özcan Yıldırım, Makine Mühendisi ve Teknopark uzmanı Serap Özpolat Çete, iş insanı Filiz Evran, Kadın ve Aile Şube Müdürü Klinik Psikolog Kübra Çinkılıç katıldı.

 

Fatma Şahin: “Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın model projeleri önemli”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın model projelerinin Gaziantep’te ailelere yönelik olarak uygulanmasının önemli olduğunu söyledi.

 

Çiğdem Demirsoy: “Evlilikteki güçlüklerin fırsata çevrilmesi öğretilecek”

Proje Koordinatörü Çiğdem Demirsoy, ailenin güçlü bir şekilde ayakta kalabilmesi için evliliğin sağlam temeller üzerine inşa edilmesi gerektiğini, evliliğin her döneminin farklı güçlükleri bünyesinde barındırdığını söyledi. Demirsoy, proje ile pozitif psikoloji ve psikoterapi ilkeleri temelinde bu zorlukları aileyi güçlendirecek bir fırsat olarak kullanılmasının öğretilmesini hedeflediklerini aktardı.

 

Dr. Nebiye Yaşar: “Ailenin güçlendirilmesini hedefliyoruz”

Proje Danışmanı Dr. Nebiye Yaşar ise “Aileler Üniversitede Projemizle; toplumun temeli olan bireylerin sağlıklı aileler kurabilmesi için gerekli psikolojik olgunluğu sağlamak ve aileyi güçlendirmeyi amaçladık. Bu projemizde bilimsel çalışmalara dayalı, rehabilite edici faaliyetleri kapsayan ‘Bilinçli Birey, Sağlıklı Aile, Güçlü Toplum’ modelini oluşturmayı amaçlıyoruz. Projemiz kapsamında evlilik ve aile yaşam döngüsündeki tüm evrelerdeki bireylere, çiftlere ve ailelere yönelik olarak koruyucu, önleyici, geliştirici ve rehabilite edici çalışmaları hayata geçirmek istiyoruz. Bu proje; sağlıklı aile yapısını oluşturma ve toplumun temel sorunlarını aşmada en önemli çözüm adresidir” dedi.

 

Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın kitapları hediye edildi

Toplantının sonunda Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın aile temalı kitapları Fatma Şahin’e hediye olarak sunuldu.

Proje iş birlikleri kapsamında Gaziantep Aile Destek Merkezi (GADEM)’de Kadın ve Aile Şube Müdürü Klinik Psikolog Kübra Çinkılıç ve ekibi ile birlikte odak grup görüşmeleri yapılarak ortak iş birlikleri konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu. Ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Hz. Amine Yetim Koordinasyon Merkezi ziyaret edilerek incelemeler yapıldı.


Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder