İller

14 Ekim 2020 Çarşamba

Eurotahvil piyasaları


ABD hazine tahvilleri, ABD’de aşı çalışmalarında yaşanan olumsuz gelişmelerin yarattığı zayıf risk algısı ve mali destek paketine dair belirsizlik kaynaklı alım gördü. On yıl vadeli kıymet dört baz puan daralarak 0,72% seviyesine çekilirken son bir haftanın da en düşük seviyesini gördü. Son dönemde daha da açılan 2-10 yıl getiri farkı ise yaklaşık altı baz puan düşüşle 58 oldu.

Türk hazine eurotahvilleri bugün hafif satıcılı işlem gördü. Yeni ihraç olan beş yıl vadeli kıymetin getirisi düne göre yedi baz puan genişleyerek 6,36% olurken, on yıl vadeli kıymet üç baz puan artarak 6,61% oldu. Beş yıllık ülke risk primi de zayıf ortamda artış göstererek 514 seviyesinde kapanış yaptı. Türkiye Varlık Fonu’nun daha önce bankalara USD cinsi ihraç için yetki vermesinin ardından bugün, yetkililerin yaptığı telekonferans sonrası önümüzdeki günlerde ihracın beş yıl vadeli olarak gerçekleşmesi bekleniyor.

Şirket kıymetleri de hazine kıymetlerine uyum sağlayarak hafif satıcılı işlem gördü. Lokal tarafta talep zayıf kalmayı sürdürürken 2021 vade kıymetlerde satış taleplerine karşılık, 2022-23 vade kıymetlere talep devam etti. İş Bankası 2022 vade sermaye benzeri kıymet 6,40% bölgesinde işlem görürken, Vakıfbank 2024 kıymeti 7,40% getiri ile alıcı buldu.

Kaynak İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder