İller

19 Ekim 2020 Pazartesi

Küresel piyasalar


Küresel piyasalarda fiyatlamalar: Teşvik paketi görüşmelerine ilişkin devam eden belirsizliklerle ekside kapandı

Dün piyasalarda neler oldu?

Dün ABD piyasaları artan koronavirüs vaka sayıları ve teşvik paketine ilişkin görüşmelerin belirsizliğini sürdürmesiyle düşüşünü dördüncü güne taşıdı. Özellikle Temsilciler Meclisi sözcüsü Pelosi’nin Cumhuriyetçiler ve Beyaz Saray’la anlaşmaya varmak için yaptığı görüşmeler esnasında Washington Post’ta konuyla ilgili çıkan bir haberde taraflar arasında uzlaşmanın yakın görünmediğinin belirtilmesi ABD endekslerindeki satışların temelini oluşturdu. Nasdaq endeksi %1,65 düşüşle 11.478,88 puandan kapanırken, S&P 500 %1,63 değer kaybıyla 3.426,92 puandan kapandı. Dow Jones endeksi %1,44 düşüş ile 28.195,42 puandan günü tamamladı. Sektörler tarafında genel olarak tüm sektör hisselerinin ekside kapandığı gözlendi.

Bugün ne bekliyoruz?

Bu sabah GOÜ piyasaları, PBOC’nin son 6 aydır değişikliğe gitmediği gösterge konumundaki temel kredi faiz oranını (LPR) beklentilere paralel olarak %3,85 seviyesinde tutmayı sürdürmesi sonrası genel olarak karışık seyir izliyor. Banka ayrıca 5 yıl vadeli faiz oranını da beklendiği gibi %4,65 seviyesinde devam ettirdi. ABD vadeliler cephesinde ise, Demokratlar ve Cumhuriyetçilerin 3 Kasım seçimlerinden önce teşvik konusunda anlaşmaya varabileceklerine yönelik ümitlerle ılımlı alıcılı seyir izliyor.

Bugün yurt dışında ABD’de inşaat başlangıçları ve izinleri takip edilecek. ABD’de Eylül ayında inşaat başlangıçlarının aylık %3,4, inşaat izinlerinin de aylık %3,0 artış göstermesi bekleniyor.

Gelecek gündemde neler var?

Haftanın geri kalanında ABD’de petrol stokları, haftalık işsizlik maaşları ve PMI verileri izlenecek. Euro Bölgesi cephesinde de PMI ve tüketici güveni verileri takip edilecek. ABD İmalat PMI Ekim ayı öncü verisinin aylık bazda ılımlı olarak 0,3 puan artışla 53,5 seviyesine yükselmesi, hizmet PMI verisinin de 54,6 seviyesindeki seyrini sürdürmesi bekleniyor. Euro bölgesi cephesinde ise imalat PMI verisinin aylık bazda 0,7 puan düşüşle 53 seviyesine, hizmet PMI verisinin de 1 puan gerilemeyle 47 puana gerilemesi bekleniyor. Bu doğrultuda, PMI verilerindeki ivme kaybının devam edeceği yönündeki beklentiler karşısında, ABD ekonomisinin performansının Euro Bölgesi ekonomisinden pozitif ayrışmaya devam edeceğine yönelik beklentilerin ağırlığını koruduğunu gözlemliyoruz.

Kaynak Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder