İller

14 Ekim 2020 Çarşamba

Şirket Haberleri


ATEKS & DYOBY & PRZMA – VBTS kapsamında şirketlerin paylarına 28 Ekim’e kadar brüt takas tedbiri getirilirken, mevcut durumda BİST – 30 payları dışındaki paylarda SPK kararı gereği açığa satış yasağı bulunmakta.

AKGRT – Eylül ayında prim üretimi %27 artışla 269,0 milyon TL’ye, Ocak – Eylül’de ise %14 artışla 2,34 milyar TL’ye yükseldi.

Ocak – Eylül döneminde brüt ödenen hasar %10 artışla 1,36 milyar TL’ye yükselirken, brüt dosya muallak hasar karşılığı %18 artışla 2,78 milyar TL’ye yükseldi.

AKSA – 2013 yılı ile ilgili bazı Yönetim Kurulu Üyelerine açılan dava kapsamında Davaya ilişkin olarak Mahkemece verilen davanın reddi kararına karşılık, davacı tarafça istinaf yoluna başvurulduğu ve davalılarca istinafa cevap verildiği açıklandı.

AKSGY – Şirketin İstanbul Kadıköy’deki taşınmazda yapılacak Çok Katlı Mağaza niteliğindeki binanın yapı inşaatı işleri için Conart İnşaat’ın yüklenici firma olarak seçilmesine karar verildiği açıklanırken, şirket ile yüklenicilik sözleşmesinin onaylanmasına karar verildiği belirtildi.

BALAT – Sermaye artırımından elde edilecek fonun 1,8 milyon TL’sinin bina ve çevre düzenlemelerinde, 1,2 milyon TL’sinin makine revizyonunda, 0,60 milyon TL’sinin Ar – Ge laboratuvar kurulumunda, 1,1 milyon TL’sinin borç senetleri ödemesinde, 1,3 milyon TL’sinin kısa vadeli borç ödemelerinde, 0,80 milyon TL’sinin personel alacak ödemesinde, 0,50 milyon TL’sinin ise vergi borçlarının ödenmesinde kullanılmasının planlandığı açıklandı.

CELHA – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 25 milyon TL’den 100 milyon TL’ye yükseltilmesine karar verildi.

DARDL – Şirket paylarının geri alınmasına ve 500.000 adet pay için 15 milyon TL kaynak ayrılmasına karar verildi.

DENGE – Şirket iştirakleri Toma Finance Ltd. ve Albawakir Konut’un satışı kapsamında değerleme raporu hazırlanması için Değerleme Hizmet Sözleşmesi imzalanmak üzere aracı kurumun yetkilendirildiği açıklandı.

EKGYO – İstanbul Sarıyer Zekeriyaköy 3. Etap Konut İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşi yer tesliminin yüklenici ile yapıldığı açıklandı.

İstanbul Tuzla’daki 10.053 m 2 ‘lik arsanın 46,0 milyon TL bedel üzerinden e-İhale ile Açık Artırma Usulü ile satışa sunulduğu, arsa için  sonuçlanan e-İhalede toplamda  46,5 milyon teklif geldiği açıklandı.

EGPRO – Şirketin hakim ortağı Deceuninck N.V.'nin sahip olduğu borsada işlem gören nitelikte, halka açık paylardan 4.000.000 adet   EGPRO paylarının fiili dolaşım oranını %10'un üzerine çıkartılarak, yıldız pazarda işlem görmesini amacıyla pay değeri 17 TL'den az olmamak kaydıyla ve 22 TL ortalama ile Borsa’da 31 Ekim’e kadar satarak fiili dolaşıma dahil edilmesine karar verildiği açıklandı.

FENER – Radyo yayınında kulübe transfer yasağı gelme ihtimali bulunduğu haberinin gerçeği yansıtmadığı açıklandı.

IDEAS & KENT & SEKUR – VBTS kapsamında şirket paylarına 28 Ekim’e kadar tek fiyat işlem yöntemi getirildi.

ICBCT – Fitch tarafından bankanın Uzun Vadeli Yabancı Para cinsinden kredi notunun teyit edildiği, Finansal Kapasite notunun ise "b+" dan "b" ye revize edildiği açıklandı.

IHYAY & IHGZT – Şirketlerin iştiraki İhlas Haber Ajansı’nın devam eden halka arz çalışmaları kapsamında Şirketin mali yapısının güçlendirilmesi amacıyla 14 milyon TL olan şirket sermayesinin %200 oranında bedelli artırarak 42 milyon TL’ye çıkartılmasına ve pay alım bedelinin % 35 primli olmasına karar verildiği açıklandı.

KATMR – Şirketin yurtdışı kaynaklı 8,1 milyon dolar tutarında muhtelif araç üstü ekipman siparişi aldığı, teslimatların 2021 yılı içerisinde yapılacağı açıklandı.

KAREL – Şirket ile Savunma Sanayii Başkanlığı arasında Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacına yönelik sayısal Sahra Santrali tedariki için 18 milyon TL'lik sipariş alındığı, siparişe konu santrallerin teslimatlarının 2021 yılı içerisinde gerçekleşeceği açıklandı.

KERVN – Kervansaray Uludağ Oteli ve Otele ait olan telesiyej tesisi ile mekanik tesisin10 yıllık süre ile Extension Sağlık Hizmetleri‘ne yıllık 3,5 milyon TL ve kira bedellerinin yıllık % 5 oranında arttırılacağı kapsamında mutabık kalınacağı konusunda, Kayyım Heyeti'nin atanması sebebiyle, eski yönetim tarafından yapılan kira sözleşmesinin yetkisiz kişiler tarafından yapıldığından geçersiz olduğu, peşinat ve teminat alınmadan, hiçbir firmadan teklif alınmadan, otelcilik ile iştigal etmeyen bir firmaya, piyasa rayici altında bir rakamla, 10 yıllık süre ile ve % 5 yıllık artırım belirlemenin hayatın olağan akışına uygun olmadığı gerekçeleriyle Extension Sağlık Hizmetleri hakkında dava açıldığı belirtildi.

KRGYO – Şirketin, EKGYO tarafından yapılan İstanbul Tuzla’daki arsanın satılması İhalesine, verdiği 46,5 milyon TL’lik teklifin EKGYO tarafından uygun bulunduğu açıklandı.

MERKO – VBTS kapsamında şirket paylarına 28 Ekim’e kadar tek fiyat işlem yöntemi getirilirken, brüt takas tedbiri de 28 Ekim’e kadar uzatıldı.

PRKAB – TEİAŞ tarafından yapılan DB.KAB.19 referanslı 400 kV Çanakkale Boğaz Geçişi & İzmit Körfez Geçişi Denizaltı Kablo Bağlantı İşleri Projeleri ihalesi için Şirket ile birlikte Prysmian Powerlink S.r.l. 'nin oluşturduğu DB.KAB. 19 Adi Ortaklığı  tarafından verilen teklifin en düşük ikinci teklif olduğu açıklandı.

SKTAS – Efeler Çiftliği'ne yeni ortak alınması amacıyla yapılan görüşmeler kapsamında sermaye taahhüdü ve hissedarlar sözleşmesinin imzalandığı açıklandı.

TATGD – Şirketin makarna ve unlu mamuller iş kolundaki faaliyetlerinin durdurulması sonrasında İzmir Bornova’daki eski fabrika arazisi için açılan ihalede İzka İnşaat 85,5 milyon TL tutarında en iyi teklifin verildiği açıklandı.

ERSU – Akman Holding tarafından 5,89 – 5,92 TL fiyat aralığından 30.000 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %4,21’e geriledi.

EUKYO – Ege Sigorta tarafından 2,83 – 3,05 TL fiyat aralığından 200.000 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %22,75’e geriledi.

GSDDE & GSDHO – GSHDO tarafından 5,13 – 5,23 TL fiyat aralığından 982.109 adet GSDDE payı satılırken, GSDHO’nun GSDDE’deki payı %73,87’ye geriledi.

KFEIN – Hatice Sevim Oral tarafından 16,29 – 16,85 TL fiyat aralığından 23.224 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %0,09’a yükseldi.

ETILR – Şirket sermayesinin 12,4 milyon TL’den %223,82 oranında bedelli olarak 27,6 milyon TL nakden artışla 40,0 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında rüçhan haklarının kullandırılmasının ardından kalan 102.260 adet pay Borsa Birincil Piyasada yarın ve Cuma satılacak.

ETYAT – Şirket sermayesinin 20 milyon TL’den %100 oranında bedelli olarak 20 milyon TL nakden artışla 40 milyon TL’ye yükseltilmesine karar verildi.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder