İller

14 Ekim 2020 Çarşamba

‘Güvenli Ticaret, 365 Gün Hibrit Fuarcılık’ yaklaşımı ile hazırlıklarını sürdürüyor


Hyve Group etkinliği olarak, Anadolu’nun mutfak kültürünün dünya ile buluşturan, yerli üreticilere bölgesel ve küresel iş birliği imkânları sunan WorldFood Istanbul, hem katılımcılarını fuara hazırlıyor hem de fuar öncesi heyetlerle katılımcılarına 365 gün iş birliği fırsatları yaratıyor.

 

Fuarcılık sektörünün hiç durmadan yaşayan bir ekosistem olduğunu belirten Hyve Group Bölge Direktörü Kemal Ülgen, “Güvenli ticaret yaklaşımı ile sanal ticaret platformumuz Hyve Connect aracılığı ile yaz döneminde 25 yabancı alıcıyı 100’ün üzerinde yerli katılımcımızla bir araya getirdik. Bu yaklaşımı önümüzdeki dönemde daha sık bir şekilde gerçekleştirmeyi, fuarların sahip olduğu misyonu daha da güçlendirmek için çalışırken, fuarcılığın yıl boyunca yaşayan bir ekosistem olmasının fırsatlarını katılımcılarımıza sunacağız,” sözleri ile Hyve Group fuarlarında yer alan katılımcılar için yeni iş birliği fırsatlarının mesajını verdi.

 

Hyve Connect Aracılığıyla ‘Yıl Boyu WorldFood Istanbul’

2018 yılından bugüne tüm dünyada gerçekleştirdiği 120’yi aşkın fuarda değerlendirdikleri sanal ticaret platformu Hyve Connect ile ilgili kullanıcılarından oldukça olumlu geri bildirimler aldıklarını hatırlatan Ülgen, şöyle devam etti: “Pandemi dönemiyle birlikte fuarcılık sektörünün ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Uluslararası Fuarcılık Birliği’nin dünya çapında 9 bin firmanın katılımıyla ile düzenlediği ankette elde edilen tespitlerden birini burada da paylaşmak isterim: Katılımcıların 3’te 2’si, iptal edilen fuarların ticari ilişkilerine önemli ölçüde zarar verdiğini paylaşıyor. Bu sonuç, katılımcıların fuarlardan elde ettikleri faydanın öneminin altını net bir şekilde çiziyor.”

 

Bu yıl WorldFood Istanbul’da önceliklerinin güvenli ticaret ve üst düzey sağlık ve hijyen tedbirleri olacağının belirten Ülgen, geçtiğimiz yıl WordlFood Istanbul’da 300 milyon Euro’luk iş hacmine önemli katkı sunan Hyve Connect platformunun bu yıl de etkin bir biçimde kullanılacağını paylaştı. Ülgen; fuarcılığın 365 gün sürmesindeki en büyük katkıyı da sanal ticaret platformları Hyve Connect aracılığı ile sağlayacaklarının, Hyve Connect ile verimli ve sınırların olmadığı, fuar dönemi dışında da yabancı alıcılarla yerli katılımcıları buluşturmayı planladıklarını söyledi.

 

Hyve Connect uygulamasının faydaları ve kullanım alanıyla ilgili daha detaylı bilgiye Youtube aracılığıyla ulaşılabilir.

 

Sağlık ve Hijyen Tedbirleri İçin Bilgilendirme Webinarı

Ülgen; pandemiyle birlikte tüm dünyada gerek ticari gerekse sosyal hayatta insan sağlığını önceleyen tedbirlerin, WorldFood Istanbul’da da dikkatle uygulanacağını, bu konuda katılımcılar için detaylı bir bilgilendirme webinarı düzenleyeceklerini söyledi.

 

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun hazırladığı rehbere göre uygulanacak sağlık ve hijyen tedbirleri, hem fuar katılımcıları hem de ziyaretçileri için iki ayrı başlık altında detaylandırılıyor.

 

Ziyaretçi ve personel yoğunluğunun kontrol edilebileceği standın tasarımı, daha az basılı malzeme kullanımı ve ürünlerin paketlenmiş olması önerilerinin yanı sıra tüm katılımcıların da paydaşlarını bilgilendirmesi önem arz ediyor.

 

Her yıl binlerce alıcı ve on binlerce katılımcıyı buluşturan Hyve Group; WorldFood Fuarı’nda dar alanlar ve/veya koridorlar için Tek Yön Trafik Uygulaması yanı sıra, görevliler ve ziyaretçiler dahil fuar alanında 10 m2’ye bir kişi düşecek şekilde insan trafiğini denetleyecek. Ayrıca; tıbbi atık malzemeleri (maske, eldiven vb.) için özel çöp kutuları, fuarı girişinde vücut ısısı ölçümü, sosyal mesafe kuralının uygulanması, girişte maske ve eldiven dağıtımı gibi pek çok tedbir ve kural titizlikle uygulanacak. Bu süreçler aynı hassasiyetle fuar boyunca kontrol edilecek.

 

Tedbirlerle ilgili detaylı bilgilendirme için katılımcı ve ziyaretçiler WorldFood Istanbul web sitesini ziyaret edebilir.

 

Mutfak Profesyonellerine, Şef Somer Sivrioğlu Eşliğinde Özel Etkinlik

Gerek katılımcılar gerekse ziyaretçiler için hijyen ve sağlık tedbirlerinin hassasiyetle uygulanacağını, gün boyu ve düzenli aralıklarla her türlü tedbir ve kuralın kontrol edileceğini belirten Ülgen, bu yıl mutfak profesyonelleri için ilk defa gerçekleştirilecek özel etkinliklerle verimli bir fuar hedeflediklerini paylaştı. Ülgen, şöyle devam etti:

 

“Sağlığın yanı sıra tüm dünyamız için hayati derece önemli olan bir başlık daha var: Gıda güvenliği. Fuar kapsamında gerçekleştireceğimiz etkinliklerle gıda güvenliğinin önemine bir kez daha vurgu yaparken, sürdürülebilir gıda uygulamalarına da dikkat çekeceğiz. Yanı sıra, mutfak profesyonellerimiz Şef Somer Sivrioğlu eşliğinde fuar katılımcılarını ziyaret ederek firmaların süreçlerinin sürdürülebilir kılmak adına ne gibi faaliyetler gerçekleştirdiğini, geliştirdikleri yeni teknolojilere ve sıfır atık insiyatifine dikkat çekecekler. Çünkü doğaya ne kadar iyi bakarsak, karşılığını o kadar iyi alırız. Anadolu’da tarımın ilk izleri 12 bin öncesine kadar uzanıyor. Bu engin derinlik, bugün bize zengin bir mutfak kültürü sunuyor. Amacımız, Anadolu’nun birbirinden lezzetli yemekleri ile keyifli sohbetlerimize dün olduğu gibi yarın da devam etmek.”


Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder