İller

21 Kasım 2020 Cumartesi

Beijing, “Küresel Şehirler Endeksi”nde ilk beşe girdi


Beijing, küresel yönetim danışmanlığı şirketi A.T. Kearney tarafından açıklanan “2020 Küresel Şehirler Endeksi” raporunda ilk beş küresel şehir arasına girdi. Kearney’in raporuna göre Beijing, Hong Kong’u geride bırakarak beşinci oldu. Raporda, Beijing’in yükselişi “istikrar ve büyümeyi insan sermayesine yapılan agresif yatırımla birleştirmenin etkisi” cümleleriyle ifade etti. Küresel Şehirler Endeksi’nin ilk dört sırası New York, Londra, Paris ve Tokyo tarafından korunurken, Hong Kong, Beijing’den sonra altıncı sırada yer alıyor.
 
Beijing’in yanı sıra Shanghai, Guangzhou, Shenzhen metropolleri ve Nanjing, Hangzhou, Qingdao, Chongqing ve Chengdu gibi ikinci katman şehirleri de dahil olmak üzere bir dizi Çin şehri, sıralamada basamak atlayarak ön sıralara yerleşti. Küresel Şehirler Endeksi (GCI) ve Küresel Şehirler Görünümü (CGO) olmak üzere iki bölümden oluşan raporda Shanghai, geçen yıl GCI sıralamasında 19. sıradan, bu yıl yedi sıra atlayarak 12. sıraya yükseldi. Rapora göre, Shangai’i bu sıçramayı büyük ölçüde girişimcilik ve inovasyondaki puanlarına borçlu.
 
Rapor, Çin şehirlerinin hızla yükselişinin Çin’in artan önemini yansıttığını söylüyor. A.T. Kearney’in raporu hazırlayan ekibinde çalışan uzman Zhou Pengyuan, “Çin, kişisel refahı, inovasyon ve yönetişim puanlarında önemli gelişmeler kaydetti, Orta Doğu’daki bazı kentler de ilerleme gösterdi. Körfez ülkelerindeki ulusal dönüşüm ve ekonomik çeşitliliğin artmasının yanı sıra İsrail’de güçlü performansıyla dikkat çekti” dedi. Rapor, bu yıl, 2019’a kıyasla 21 şehir daha olmak üzere, dünyanın dört bir yanından 151 şehir seçti.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder