İller

8 Kasım 2020 Pazar

BİST100 endeksi


Küresel piyasaların tüm hafta sürdürdükleri pozitif hava geçtiğimiz haftanın son işlem gününde negatif başladı. Piyasalarda Biden'ın kazanma ihtimali yüksek görülürken, piyasalar da bu olasılığın fiyatladığını görüyoruz. Trump’ın kazanmasına kesin gözüyle bakılan bazı eyaletlerde Biden’ın önde olması ABD seçimlerini tamamen kızıştırmış durumda.

Trump’ın bazı eyaletlere itiraz etmesi ve sürecin uzaması ihtimali artarken, bu piyasalar üzerinde baskı oluşturabilecek bir madde olarak öne çıkıyor. Perşembe açıklanan Fed kararın ile faiz değişikliğine gidilmezken, Powell, artan risk ve belirsizlik ile mali destek ihtiyacının yine altını çizdi.

BİST100 endeksi haftanın son işlem gününe yatay seviyede başladı. Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BİST100 endeksi, gün içinde negatife yönelse de iyi gelen ABD Tarım Dışı istihdam verisinin ardından endeks pozitif eğilimine devam etti. Haftanın son işlem gününü %1,01 oranında yükselişle 1.191 seviyesinden tamamladı. Spor sektörü payları %4,02 oranında değer kazanırken, menkul kıymet yatırım ortaklıkları sektörü payları %3,23 oranında değer kaybetti.

ABD tarafında Ekim ayına ilişkin tarım dışı istihdam verileri açıklandı. Verilere göre Ekim'de ülkede tarım dışı istihdam artışı 638.000 artarak 593.000’lik beklentiyi aştı.

Euro / Dolar tarafına bakıldığında ABD’de başkanlık seçiminin ortaya koyduğu tablonun risk iştahını desteklemesi paritede yukarı yönlü hareket etme eğiliminin güç kazanmasını sağlıyor. Bu kapsamda Euro / TL tarafı 10,15’i test ederken, ABD seçimlerinin ardından piyasalarda etkili olan iyimser hava gelişmekte olan ülke para birimlerinin ağırlıklı olarak iyimser bir performans sergilemesini sağlıyor. Ancak Dolar / TL haftanın son işlem gününde ABD seçimlerinde Joe Biden’ın Trump’ın almasının beklendiği eyaletlerde öne geçmesi ile rekor seviye olan 8,58’i gördü. Kurun hafta sonu gelen haberlerle gevşediği görülürken, 8,30 destek 8,40 ve 8,45 direnç olarak takip edilecek.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder