İller

18 Kasım 2020 Çarşamba

Bugün TCMB toplantısı ve faiz kararı fiyatlamalar üzerinde belirleyici olacak


Piyasa Gündemi

Aşı kaynaklı olumlu haberler devam etmesine karşın, vaka sayılarındaki artış ve salgın endişeleri risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları takip edilirken, bugünkü TCMB toplantısı kritik önemde olacak. Faiz artırım beklentilerinin güç kazandığı ve konsensüs beklentilerin 475 baz puan faiz artırımına işaret ettiği toplantıda TCMB’nin kararı TL varlıklar üzerinde etkili olacaktır. (Gedik Yatırım: 450 bp artış)

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    14:00 TCMB Faiz Kararı Önem: Yüksek
•    18:00 ABD – Mevcut Ev Satışları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Pfizer’ın koronavirüs aşısının son deneyde yüzde 95 etkin çıktığı açıklanırken, salgın kaynaklı endişeler ve tedbirlerin sıkılaştırılması küresel risk iştahı ve hisse piyasaları üzerinde baskı oluşturuyor. BIST-100 Endeksi ise önceki günkü kayıplarını geri alarak dün günü %2,78’lik güçlü bir yükselişle 1.294,72 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %1’leri bulan düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yataya yakın bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,70 – 7,71 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 7,71’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Bugün 14:00’te sonuçları açıklanacak TCMB Para Politikası Kurulu toplantısına yönelik beklentiler etkili olmaya devam ediyor. Genel beklenti faizlerin ağırlıklı ortalama maliyetinin mevcutta bulunduğu bölgeye çekilmesi yönünde. Bunun için de beklentiler ağırlıklı olarak 400-500 puan arasında bir faiz artışı yönünde yoğunlaşmış durumda. Bugün toplantıda alınacak karar ve sonrasında yapılacak açıklamaya göre sert hareketler görülebilir. Bugün endekste yukarıda daha önceki zirvelerin bulunduğu 1.303 ve 1.309 aralığı kritik direnç bölgemiz olacak. Karar sonrası buranın üzerinde tutunulabilirse hareketler hız kazanabilir ve 1350 bölgesine kadar bir hareket gerçekleşebilir. Aşağıda ise 1.280 ilk referans noktamız olacak. Buranın altında görünüm bozulabilir. 

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder