İller

21 Kasım 2020 Cumartesi

Dünya, “Çin’i Anlamak Konferansı”nda bir araya gelecek


Dünya yüz binlerce kişinin hayatını kaybettiği bir salgınla karşı karşıya. Çin, salgınla ilk yüzleşen ülke oldu ve salgınla mücadelede büyük başarılar kaydetti, salgını kontrol altına aldı.
Şimdi de hızlı ekonomik toparlanma sağlayan Çin’in bu yıl pozitif büyüme kaydedecek tek ülke olması bekleniyor.
 
Bazı Batılı siyasetçilerin Çin’e karşı olumsuz etkiler yaratmaya çalıştıklarını, dünyaya Soğuk Savaş zihniyetini aşılamaya çalıştıklarını, bundan siyasi çıkarlar elde etmeye çabaladıklarını biliyoruz. Onların asılsız iddialarına kulak asmamak lazım. Tabii Çin ile Çin ekonomisiyle ilgili gerçeklerin öğrenilmesi için Çin’in de kendini iyi anlatması lazım.  
 
İşte Çin, tam da bunu yapmak için Çin’i Anlamak Konferansı’nı düzenliyor. Guangzhou kentinde devam eden konferansa tüm dünyadan uzmanlar katılıyor. Katılımcılar, Çin’in ekonomisini, siyasi yapısını, teknolojik gelişmesini tartışıyor. Konferans, hem dünyaya Çin’i anlatıyor, hem de Çinliler için kendilerini nasıl anlatmaları gerektiği konusunda bir rehber oluyor.

Çin sadece dev bir ekonomi değil, çok büyük bir coğrafyaya sahip, çok farklı kültürleri barındıran bir ülke. Çin’i anlamak için bir kere önyargılardan sıyrılmak, ideolojik gözlükleri çıkartmak gerek.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder