İller

19 Kasım 2020 Perşembe

İyi beslenmek her çocuğun hakkı


Tüm dünyayı sağlıklı, inovatif, kaliteli ve leziz peynirlerle buluşturmayı hedefleyen Muratbey, çocuk ve toplum sağlığı adına pandemi döneminde önemli bir fonksiyon üstleniyor. Tuzu azaltılmış ve D vitamini ile zenginleştirilmiş Muratbey Misto, çocukların bağışıklık sistemlerini güçlendiriyor. Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, iyi beslenmenin, faydalı yiyeceklere ulaşmanın her çocuğun hakkı olduğunu belirterek, “D vitamini ile zenginleştirilmiş şekil şekil peynirimiz Misto’yu, çocuklarımızın sağlıklı yaşamlarını desteklemek üzere sunduk. Bu ürünümüzün 100 gramında 5 mcg D vitamini bulunuyor” diye konuştu.


Bütün toplum kesimlerinde özellikle ana–babalarda çocuk sağlığı ve beslenmesi konusunda bir farkındalık yaratmak istediklerini açıklayan Necmi Erol şunları söyledi:

 

Hem sağlıklı hem eğlenceli
“Salgın hastalıklara karşı çocuklarımızın bağışıklığını desteklemek adına Misto’yu oldukça önemsiyoruz. Çocuklara peyniri sevdirmek için birbirinden sevimli 6 farklı hayvan çeşidiyle sofralara konuk ettiğimiz Muratbey Misto, D vitamini yönünden zengin içeriğiyle çocukların bağışıklığını destekliyor. Muratbey Misto 2 yaş üstündeki tüm bireylerin günlük D vitamini gereksiniminin yüzde 33'ünü tek başına karşılıyor. Ayrıca az tuzlu, benzersiz lezzetinin yanı sıra, pandemi döneminde ihtiyaç duyulan ekstra vitamin takviyesini de sağlamış oluyor.


Peynir, içerdiği kalsiyum, fosfor, sodyum ve klorid mineralleri nedeniyle özellikle çocuklarda sık görülen diş çürüklerine karşı koruma sağlar.Kalsiyuma ilave olarak peynirin mayalanması sırasında oluşan biyolojik aktif peptidler, obezite ve insulin direncine karşı koruyucudur. Biyoaktif peptidler ayrıca antioksidan, antimikrobiyal özellik taşımaktadırlar. Kalsiyum ihtiyacımızın önemli bir kısmını peynirlerden alıyoruz. Ancak kalsiyumu kemiklere yerleştiren de D vitaminidir. Dolayısı ile vücudumuzda D vitamini yetersiz ise kalsiyum görevini yapamaz. Protein ve kalsiyum deposu peynir, kemik gelişimi için çok değerlidir. Çocukların günlük olarak alması gereken vitamin ve mineralleri yüksek oranda sağlayan ve aynı zamanda az tuzlu olan Misto’nun 100 gramında 650 mg kalsiyum, 16,5 gram protein ve 5 mcg D vitamini bulunuyor. Bu miktar, çocukların günlük D vitamini ihtiyacının üçte birine denk geliyor. Böylece güneş ışığından faydalanamadığımız kış aylarında eksikliği yaşanan D vitamini ihtiyacı da keyifli bir şekilde karşılanıyor.D vitamini eksikliği, kemik ve kas güçsüzlüğüne sebep olur. Bağışıklık sistemi zayıflar. Bunun sonucunda enfeksiyon hastalıkları başta olmak üzere pek çok hastalık ortaya çıkabilir. D vitamini, kemikler başta olmak üzere vücudun genel sağlığı ve iyiliği için hayati öneme sahiptir. “


Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder