İller

15 Kasım 2020 Pazar

Küresel çapta etkili olan olumlu hava korunuyor


Piyasa Gündemi

Ekonomi yönetimindeki değişimler ve ekonomide yeni dönem ile ilgili verilen güçlü mesajlar geçen hafta yurt içi piyasalarda olumlu bir havanın etkili olmasına ve TL varlıklarda güçlü değer kazanımları yaşanmasına katkı sağladı. Bu hafta perşembe günkü TCMB toplantısı büyük önem taşırken, yurt içindeki pozitif havanın devamlılığı yakından izlenecektir.  Küresel çapta ise aşı kaynaklı haber akışları ile salgın kaynaklı endişeler gündemdeki yerini korumaktadır.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    11:00 Türkiye – Bütçe Dengesi Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Geçen hafta aşı kaynaklı olumlu haber akışı küresel hisse piyasalarını genel olarak desteklerken, yurt içi piyasalarda ekonomide yeni döneme ilişkin beklentiler güçlü yükselişleri beraberinde getirdi. Cuma günü küresel hisse piyasalarında genel olarak olumlu hava korundu. BIST-100 Endeksi Cuma günün %1,54’lük yükselişle 1.291,29 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma gününü %1’leri aşan yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah da alıcılı seyir devam ediyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,67 – 7,68 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 7,67’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Geçtiğimiz hafta BIST 100 Endeksi başta olmak üzere birçok endekste tarihi zirveler yenilenirken, işlem hacimlerinde de tarihin en yüksek seviyeleri görüldü. BIST 100 Endeksi de sene başında görülen 1.245 seviyesindeki tarihi zirvesini aşarak haftayı 1.291 seviyesinden tamamladı. Teknik göstergelerin yukarı yönlü eğilimini koruduğu endekste ilk direnç geçtiğimiz haftanın zirvesi olan 1303 iken buranın geçilmesi mart ayında başlayan yükselen kanalın üst bandının bulunduğu 1.350 civarını gündeme getirebilir. Aşağıda ise ilk destek 1277 iken devamında 1262 ve bir önceki tarihi zirvenin bulunduğu 1.245 oldukça kritik bir destek olacaktır. Bu desteğin altına sarkılması teknik baskıyı artırabilir. Haftalık bazda izleyeceğimiz referans noktamız burası olacak.

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder