İller

9 Kasım 2020 Pazartesi

Küresel piyasalar


Küresel piyasalarda fiyatlamalar: Aşı gelişmesinin desteğiyle artıda kapandı

Dün piyasalarda neler oldu?

Dün ABD piyasaları, Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısının hastalığı %90 oranında engellediği tespit edildiği yönündeki haberlerle genel olarak alıcılı seyir izledi. Dow Jones endeksi %2,95 yükselişle 29.157,97 puandan kapanırken, S&P 500 endeksi 1,17 % değer kazancıyla 3.550,50 puandan kapanış yaptı. Nasdaq endeksi ise %1,53 düşüşle 11.713,78 puandan kapandı. Söz konusu gelişme, ilaç sektörünün nihayet 2020’nin büyük bir kısmında ABD ekonomisine zarar veren ve 300.000’e yakın insanın hayatını kaybetmesine sebep olan koronavirüs salgınının kontrol altına alınabileceğine yönelik ümitleri artırdı. ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Fauci %50-60 aralığında bir etkinlik oranının kabul edilebilir olduğunu belirtti. Sektörler cephesinde, dün havacılık sektörü hisselerinde kazançların %10’u aştığı takip edilirken, pandemi ilintili Zoom Video ve Netflix hisselerinin ekside kapandığı görüldü. Bu arada küresel risk algısındaki yükseliş öncülüğünde, ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin %0,9750 seviyesini test ettiğini de belirtmek isteriz

Bugün ne bekliyoruz?

Bu sabah GOÜ piyasaları genel olarak aşı iyimserliğiyle havacılık sektörü hisseleri öncülüğünde alıcılı seyir izlerken, ABD vadeliler cephesinde kar realizasyonlarına ek olarak, salgının seyrine yönelik endişeler, teşvik paketi konusundaki belirsizlikler ve seçim sonucuna yönelik yasal süreç nedeniyle satıcılı seyir görülüyor.

Yurt dışında Euro bölgesinde ZEW ekonomik hissiyatı Kasım ayı verisi takip edilecek. Veri Ekim ayında aylık bazda 21,6 düşüşle 52,3 seviyesine gerilemişti.

Gelecek gündemde neler var?

Yeni haftada ABD’de TÜFE ve haftalık işsizlik maaşı başvuruları verileri takip edilecek. Euro Bölgesi cephesinde de sanayi üretimi verisi takibimizde olacak.

Kaynak Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder