İller

10 Kasım 2020 Salı

Piyasaların yönü


BIST100… Tüm Zamanların En Yüksek Kapanışını Gerçekleştirdi… Kar realizasyonlarının ve global hisse senedi piyasalarındaki hareketin etkisinde güne eksi bölgede başlayan BIST100 endeksi günün geri kalanında haber akışına bağlı olarak bu haftaki yükselişini sürdürdü. Merkez Bankası ve Hazine ve Maliye Bakanlığındaki değişiklikler Türkiye’deki ekonomi politikalarının dönüşümüne yönelik bir dönüşüm umudu yarattı. Dağlık Karabağ bölgesinde Ermenistan ve Azerbaycan arasında çatışmaları sonlandıran anlaşma imzalandı. Koronavirüs aşısı kaynaklı haber akışı ve jeopolitik tansiyonun gerilemesi BIST100 endeksini %0.93 değer kazancıyla 1,243 puana taşıdı. BIST100 endeksi 1,243 puana ulaşarak tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirdi.

 

 

USDTRY… BDDK Yabancı Bankalarla Swap Limitlerinde Esnemeye Gitti… Haftaya oldukça hızlı başlayan TL varlıklar Pazartesi günkü kazançlarını koruyamadı. Dolar global bazda güç kazanırken, TL varlıklar diğer gelişen piyasa ülke para birimlerinden negatif ayrıştı. BDDK TL satım swaplarında vadesine 1 yıl kalan işlemler için limiti %30 olarak belirledi.

 

 

EURTRY…TL Varlıklar Negatif Ayrıştı… TL varlıkların majör para birimleri karşısında direnç göstermekte zorlanmasıyla birlikte Euro TL kuru 9.70 seviyelerine yükseldi.

 

 

EURUSD… Lagarde’ın Konuşması Takip Edilecek… Almanya ZEW ekonomik hissiyatı verisinin hayal kırıklığı yaratması sonrasında parite 1.18 seviyesinin altına geriledi. 1.1780 seviyelerinden toparlanarak 1.1825 seviyesinin üzerine yükseldi. Pfizer ve Biontech firmasının koronavirüs aşısı konusundaki açıklamaları global risk iştahını canlı tutuyor. ABD’de Trump seçim sonuçlarını kabul etmemeye devam ediyor. Diğer taraftan son 1 yılın en yüksek seviyelerine ulaşan koronavirüs vaka sayıları takip ediliyor.

 

 

XAUUSD… Koronavirüs Vaka Sayılarındaki Yükseliş Aşı Haberlerine Rağmen Endişe Yaratıyor… Ons altının fiyatlamasında aşı kaynaklı haberler öne çıkmaya devam ediyor. Pfizer ve Biontech firmalarının geliştirdiği ve %90’a kadar başarılı olduğu ifade edilen koronavirüs aşısına karşı uzmanlar temkinli yaklaştılar. %90’lık başarı oranı gelecek vaat etse de aşının üretimi ve dağıtımı belirsizlik unsuru barındırıyor. Koronavirüs vaka sayılarındaki artışla birlikte 1,880 $ seviyelerine yakın işlem görüyor. ABD başkanlık seçimlerinin bitmesiyle birlikte yatırımcılar ek mali teşvik paketi konusundaki gelişmelere odaklandı.

 

 

GAUTRY…490 TL Seviyesinin Üzerine Tutundu… Haftaya ons altın ve Dolar TL kurundaki düşüşün etkisiyle gerileyerek başlayan gram altın Dolar TL kurunun yönünü yukarı çevirmesiyle birlikte kayıplarının bir kısmını geri aldı.

 

 

BRENT… Enerji Fiyatlarındaki Yükseliş Hız Kesti… Enerji fiyatları artan vaka sayıları ve aşı haberleri etkisinde fiyatlandı. Hafta başındaki güçlü yükselişin ardından hız kesen Brent petrolün varil fiyatındaki yükseliş,

 

 

SP500…ABD’de Endeksler Karışık Bir Seyir İzledi… Haftaya Pfizer ve Biontech’in Covid-19 aşısıyla ilgili haberlerin etkisinde güçlü bir yükselişle başlayan ABD hisse senedi endeksleri dün gelen kar realizasyonlarının etkisinde karışık bir görünüm sergiledi. S&P500 endeksi %0.11 değer kaybıyla 3,546 puana geriledi. Ekonominin normalleşeceğine yönelik inanış, havacılık, finans ve enerji hisselerine alım getirirken, teknoloji hisselerinde satışlar görüldü.

 

Kaynak Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder