İller

22 Aralık 2020 Salı

BİST100 endeksi


Coronavirüsün mutasyona uğraması haberleri ve çeşitli ülkelere hızla yayıldığının açıklanmasıyla risk iştahının düşük başladığı haftada, coronavirüs aşılarının dağıtıma başlanması endekslere olumlu yansıyor.

Bilim insanlarının yaptığı yorumlara göre mutasyona uğrayan virüse karşı da bu geliştirilen aşılar etkili olacak. Son olarak Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘’ Covid-19'un daha hızlı yayılan türü virüs evriminin normal bir parçası. Yeni tip coronavirüsün daha hızlı yayılan türünün şu ana kadar ciddi hastalık veya ölüme neden olduğuna dair hiçbir kanıt yok’’  açıklaması bilim inşalarını teyit eder nitelikte. Ayrıca Pfizer ile Moderna, İngiltere'de tespit edilen coronavirüs mutasyonuna karşı aşılarını test etmeye başladıklarını da hatırlatalım.

ABD tarafında ise önce Temsilciler Meclisi'nin sonrasında da Senato’nun 892 milyar dolar büyüklüğündeki coronavirüs yardım paketine onay vermesi küresel piyasalara olumlu yansıdı. Ayrıca ABD’de nihai 3. Çeyrek büyüme verisi açıklandı. ABD'de 3. Çeyrekte %33,4 büyüdü.

BİST100 endeksi de pozitif haberlerin etkisiyle geçtiğimiz işlem gününe %0,66 oranında yükselişle 1.393 seviyesinden başladı. Aşı hakkındaki olumlu haberlerin gelmesi ve Valiliklerden yapılan tedbirlerle ardından vaka sayılarının düşüşe geçtiği haberleriyle alımlar hızlandı. Endeks günü %1,48 oranında artışla 1.405 seviyesinden tamamladı. BİST100 endeksinde takip edeceğimi direnç seviyeleri 1.413 - 1.421 - 1.432 olacakken, destek seviyeleri ise 1.394 - 1.383 - 1.375 olacak.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder