İller

10 Aralık 2020 Perşembe

Внимавайте за симптоми на грип



Трябва да се консумират храни, богати на протеини, фибри и минерали.
Отбелязвайки, че симптомите на Covid-19 и грипната инфекция са сходни, експертите заявяват, че рискът от заразяване с Covid-19 също трябва да се има предвид, ако има признаци на грипна инфекция. Експертите подчертават значението на храните, които трябва да се консумират, за да има здравословна диета в този процес, да е с високо съдържание на фибри, високо съдържание на протеини и богата на минерали и антиоксиданти.
Университет Üsküdar NPİSTANBUL Мозъчна болница Специалист по вътрешни болести ас. Доц. Д-р Айхан Левент направи препоръки относно симптомите на Covid - 19 и какво да се направи срещу епидемията.
 
Трябва да се обърне внимание на грипната инфекция.
Отбелязвайки, че симптомите на Covid-19 и грип са сходни, Д-р Айхан Левент продължи думите си по следния начин:
„Ако човекът има симптоми на грип, трябва да се има предвид рискът от Covid-19 и той да бъде изолиран, за да не зарази и околните. По този начин се защитават колегите и хората, които работят или съответно живеят с болния. При домашна изолация, ако е възможно, е необходимо да прекарвате време в една стая самостоятелно, да ползвате отделна баня и тоалетна и да проветрите често помещението, където сте изолирани. Докато тестът не бъде направен, хората със съмнение за заболяване не трябва да напускат стаята без маска. Според препоръката на Министерството на здравеопазването- Ако има поне 2 от следните симптомите- висока температура, кашлица, задух, мускулна болка, главоболие, диария, намаление на вкуса и обонянието, човек може да бъде тестван за диагностика на Covid-19. Хората с тези оплаквания трябва да отидат до най-близкото здравно заведение, без да губят време "
 
Риба може да се консумира 2 дни в седмицата срещу вируса.
Припомняйки, че няма храна, която може сама да предотврати или лекува коронавирус, Левент каза: „Доказано е, че здравословната и балансирана диета укрепва имунната система, съчетана и с физическа активност и редовен сън. Фактът, че храните, които трябва да се консумират, са богати на протеини, фибри, витамини, минерали и антиоксиданти е от голямо значение по отношение на балансираното хранене. Приемането на зеленчуци и плодове трябва да бъде приоритетно, рибата трябва да се консумира два пъти седмично, яйца, сирене и бобови растения всеки ден, ако е възможно. В допълнение към тях препоръчваме да осигурите нужната консумация на вода и да използвате зехтин в ежедневното хранене ”.
 
Добавките не трябва да се използват без преглед.
Подчертавайки, че допълнителните витамини и минерали не трябва да се приемат без преглед, специалист по вътрешни болести Д-р Айхан Левент каза: "Ако през последните 6 месеца не са направени кръвни изследвания, се изисква анализ на кръвта от семейния лекар или от лекар по вътрешни болести, а ако има недостиг на минерали или витамини, витаминът и минералните добавки трябва да се изпишат от лекаря в подходяща доза и време за прием."
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder