İller

23 Aralık 2020 Çarşamba

Bozkır Devlet Hastanesinin Diyaliz Ünitesi Cihaz ve Yatak Kapasitesi Artırıldı.


KONYA (AA) - Bozkır Devlet Hastanesinde faaliyet gösteren Diyaliz Ünitesinin 5+1 cihaz ve yatak kapasitesi kuruma kazandırılan ve kurulumu yapılan iki yeni diyaliz cihazı alımı ile birlikte diyaliz bölümünde 7+1 cihaz ve yatak kapasitesine çıkartıldı.  

Bozkır Devlet Hastanesinde diyalizimiz biriminde gerçekleşen kapasite artırımı sonrasında diyaliz ünitesinin fiziki alanı da büyütülerek, kurulumları tamamlanarak hastaların hizmetine sunuldu.  

Konuyla ilgili açıklama yapana hastane başhekimimiz Uzm. Dr. Gökhan Bilgehan şu açıklamalarda bulundu "Hastanemiz diyaliz ünitemizde mevcut durumda haftanın 3 günü 3 seans, haftanın 3 günü ise 2 seans şeklinde hizmet vermekteyiz. Tedavi gören hasta sayımız bugün itibari ile 33'tür. 2020 yılı 11 ay aylık dönem içinde ortalama 36.3 hastamıza diyaliz tedavisi verdik ve toplamda 4499 diyaliz seansı yaptık. Yaz tatili döneminde diyaliz tedavisi verdiğimizi hasta sayımız 45'e kadar yükselmiş ve ünitemizde haftanın 6 günü 3'er seans şeklinde diyaliz hizmeti verilmiştir.  

Özellikle yaz tatili döneminde ve bayram tatillerinde diyaliz ünitemize tedavi için başvuru yapan hasta sayımız fazla olmakta ve yaz tatil diyalizi yaptığımız halde ve maksimum düzeyde hasta aldığımız halde bu talepleri karşılamakta zorlanmaktaydık. Kurumumuza yeni alınan diyaliz cihazlarımıza ek olarak yine envanterimizde bulunan ve tatil diyalizinde kullanılmak üzere bulundurulan 2 adet yedek diyaliz cihazı ile birlikte yaz tatil döneminde tatil diyalizi de yaparak toplamda 10 cihaz ve yatak kapasitesi ile halkımızın diyaliz tedavi talebi kurumumuzca karşılanacak ve hastanemizce halkımıza hak ettiği diyaliz hizmeti sunulmuş olacaktır. Yine kurumumuzca diyaliz tedavisi gören hastalarımız ikamet ettikleri mahallelerden hastanemiz imkanları ile alınmakta ve tedavisi bittikten sonra evlerine bırakılmaktadır.  

Ayrıca Diyaliz Ünitemizde öz veri ile görev yapan, şoföründen, temizliğine, hemşiresinden, teknikerine ve hekimine kadar hasta bakım hizmetlerimizi titizlikle takip ederek, kaliteli bir sağlık hizmeti sunulmasına katkı sunan bütün personellerimize canı gönülden teşekkür ederim.  

Cihazların kurumumuza kazandırılmasında ve kapasite artırımında hastanemize desteklerini esirgemeyen, Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca'ya, hemşerimiz, Konya Millet Vekilimiz Ziya Altunyaldız'a ve danışmanı Mehmet Altunyaldız beye, Konya İl Sağlık Müdürü'müz Prof. Dr. Mehmet Koç hocamıza ve bağlı başkanlarımıza, yerelde desteklerini esirgemeyen Ak Parti Bozkır İlçe Başkanımız Kadir Güven ve Bozkır Belediye Başkanımız Sadettin Saygı'ya ve emeği geçen bütün herkese teşekkür ederim.  

Cihaz ve yatak kapasite artırımı hastanemize ve ilçe halkımıza hayırlı olsun'' dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder