İller

3 Aralık 2020 Perşembe

Piyasadan haberler


BORSA İSTANBUL A.Ş.   KRVGD

Kervan Gıda payları, 04/12/2020 tarihinden itibaren Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da işlem görmeye başlayacağından, söz konusu tarihten itibaren BIST Tüm, BIST Tüm-100, BIST Yıldız, BIST Sınai, BIST Gıda İçecek, BIST İstanbul ve BIST Halka Arz endeksleri kapsamına dahil edilecek olup, endekslerin hesaplanmasında şirketin paylarının sayısı 187.500.000, fiili dolaşımdaki pay oranı ise %28 olarak dikkate alınacaktır.

BORSA İSTANBUL A.Ş.   RODRG, SAFKR

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında RODRG.E ve SAFKR.E payları 04/12/2020 tarihli işlemlerden (seans başından) 18/12/2020 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar tek fiyat işlem yöntemi ile işlem görecektir.

DAGI

Şirket, Göktürk Merkez Mah. İstanbul Cad. Göktürk Suit Site Apt. NO:7K Eyüpsultan/İstanbul  adresinde yeni bir mağaza açmıştır.Açılan bu mağaza ile birlikte bayiler ve e- ticaret hariç olmak üzere, güncel mağaza sayısı 70 olmuştur.

FROTO

Ford Otomotiv tarafından Kocaeli'de yapılacak yeni nesil ticari araç ve batarya üretim tesisi yatırımına proje bazlı devlet yardımı verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Destekler: Gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, KDV iadesi, Vergi indirimi (vergi indirim oranı: % 100, yatırıma katkı oranı %100, yatırım katkı tutarının yatırım döneminde kullanılabilecek oranı % 100), Sigorta primi işveren hissesi desteği (azami tutar sınırı olmaksızın 10 yıl), Gelir vergisi stopajı, desteği (10 yıl), Nitelikli personel desteği (azami 250.000.000 TL), Enerji desteği (işletmeye geçiş tarihinden itibaren 10 yıla kadar 200.000.000 TL'yi aşmamak üzere enerji tüketim harcamalarının %50'si), Yatırım yeri tahsisi (Kocaeli İlinde) gibi unsurları kapsamaktadır. (Kaynak: 04.12.2020 tarihli ve 31324 sayılı Resmi Gazete)

GOLTS

10.11.2020 tarihinde yapılan özel durum açıklaması ile duruş bildiriminde bulunduğu 1. fırını, planlı bakım çerçevesinde yapılan revizyon ve onarım işlerinin tamamlanması neticesinde öngörülen tarih olan 10.12.2020 tarihinden önce  faaliyete geçmesine karar verilmiştir.

HUBVC

Sermayesinin %17'sine sahip olduğu BB Mekatronik Bilişim Sanayi ve Ticaret A.Ş. ("Visionteractive"), mevcut faaliyetlerini Pulpoar Bilişim A.Ş. ("Pulpo AR") unvanlı ve BB Mekatronik kurucularından Onur Candan ve Buğrahan Bayat tarafından kurulan bir şirket bünyesinde, daha geniş bir ölçekte sürdürmek amacıyla çalışma yürütmekte olup, Şirketin BB Mekatronik'teki ortaklığının sona ererek Pulpo AR adlı şirkette devam etmesine ilişkin müzakereler sürmektedir. İş bu açıklama itibariyle Şirket Yönetim Kurulu tarafından konuyla ilgili aldığı alınmış bir karar yoktur ve BB Mekatronik'teki mevcut iştirak yapısı ve pay oranı aynı şekilde devam etmektedir. BB Mekatronik tarafından yürütülen bu çalışmanın seyrine bağlı olarak Şirketin gerekli değerlendirmelerini yapacak, kesinleşen gelişme ve kararları KAP'ta açıklayacaktır.

ITTFH, ADESE

Vakıf Katılım Bankası A.Ş.ile yapılan ve 20.11.2019 tarihli özel durum açıklaması ile bildirilen 38.643.500 TL tutarındaki 08.11.2020 tarihli vefa ( geri alım ) hakkı sözleşmesinin vadesi 28.03.2021 tarihine uzatılmıştır.

JCRAV

JCR Eurasia Rating, ‘Tekfen Holding A.Ş.yi ulusal düzeyde yatırım yapılabilir kategoride değerlendirerek, Uzun Vadeli Ulusal Notu'nu ‘AA- (Trk)', Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para Notunu ‘BB+', Uzun Vadeli Ulusal Nota ilişkin görünümü ise ‘Stabil' olarak belirledi.

KONTR

Sermaye artırımının tamamlanması üzerine, Şirket Yönetim Kurulunun 03.12.2020 tarihli toplantısında aşağıdaki hususlar karara bağlanmıştır; Sermaye artırım işlemlerinin tamamlandığının bildirilmesi ve Şirket Esas Sözleşmesi'nin "Sermaye ve Paylar" başlıklı 6 ncı maddesinin yeni şekline ilişkin uygun görüş alınması amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na ("Kurul") başvuruda bulunulmasına ve Kurul'un uygun görüşü üzerine Ticaret Sicil Müdürlüğü nezdinde gerekli tescil ve ilan işlemlerinin gerçekleştirilmesine ve Sermaye artırımının tamamlanması sonrası gerekli her türlü iş ve işlemin ilgili merciler nezdinde yerine getirilmesine karar verilmiştir.

MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş.  MERKO

Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklamaya göre; Fatma Jale Blake, Kurul kaydında olan ancak Borsada işlem görmeyen statüde 614 bin 233 TL nominal tutarlı Merko Gıda Sanayı ve Tıcaret A.S.pay senetlerinin Borsada satışa konu edilebilmesi amacıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu'na başvuru yaptı.

MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş.    TUKAS

Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklamaya göre; Hasan Ergenç 6 milyon 901 bin 446 TL ve Hüseyin Solakoğlu 6 milyon 326 bin TL nominal tutarlı Kurul kaydında olan ancak Borsada işlem görmeyen  statüde Tukaş Gıda pay senetlerinin Borsada satışa konu edilebilmesi  amacıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu'na başvuru yaptı.

OLMIP

Türkiye Selüloz, Kağıt, Ağaç ve Mamulleri İşçileri Sendikası ile Şirket arasında 5. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine 16/12/2020 tarihinde başlanacaktır.

QNBFB

Banka hakim ortağı Qatar National Bank (Q.P.S.C.) (QNB) tarafından Bankamıza gönderilen açıklama; "Qatar National Bank (Q.P.S.C.)'ın QNB Finansbank A.Ş.'deki ortaklığına ilişkin olarak, Borsa İstanbul A.Ş.'nin 17.09.2020 tarih ve 2020/58 sayılı Pay Piyasası Pazar Yapılanmasına ilişkin duyurusu güncel makroekonomik görünüm paralelinde değerlendirilmiştir. Değerlendirme neticesinde, fiili dolaşım oranının %5 oranının üstüne çıkartılmaması halinde QNB Finansbank A.Ş. paylarının 1 Ocak 2021 tarihi itibarı ile Piyasa Öncesi İşlem Platformu'nda (PÖİP) işlem görebileceği hususunda şirketin bilgilendirildiğini, QNB Finansbank A.Ş.'nin fiili dolaşım oranının %5'in üstüne çıkartılmasına yönelik Qatar National Bank (Q.P.S.C.)'ın herhangi bir yönetim kurulu kararı, planı ve/veya niyeti olmadığını beyan ederiz."

SNGYO

Şirket 01 Ocak 2020 – 03 Aralık 2020 tarihleri arasında 1.038 adet konut ve 19 adet ticari ünite olmak üzere toplam 1.057 adet bağımsız bölümün satışını (ön satışlar dahil) gerçekleştirmiş olup, yapılan satışlara ilişkin toplam ciro ise (KDV Hariç) 993.672.038-TL'dir. Yine aynı tarih aralığında 1.508 adet bağımsız bölümün fiilen teslimi gerçekleştirilmiştir.

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder