İller

22 Aralık 2020 Salı

Sarıkamış Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Sarıkamış Harekâtı'nın 106. Yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Allahuekber Dağlarında donarak canını vatan savunmasına feda eden Sarıkamış yiğitlerimize minnet borçluyuz. Onların vermiş olduğu şanlı mücadeleyi unutmayacağız, unutturmayacağız. Ruhları şad, mekânları cennet olsun." dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Sarıkamış Harekâtı'nın 106. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Altay'ın mesajı şöyle:

"Vatan uğruna gözlerini bile kırpmadan Sarıkamış'ta şehadet şerbeti içen ve milletimizin gönlünde ulvî bir yere sahip olan şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

Kalbi vatan sevgisi ve imanla dolu askerlerimiz eksi 20'leri geçen soğuk ve metreleri aşan kara rağmen destansı bir mücadele ile komutanlarının verdiği emirlere uymakta bir saniye bile tereddüt etmemiş, olağanüstü kötü hava şartları ile mücadeleyi de cihadın bir gereği kabul etmiştir.

Çanakkale'de zafer kazanarak isimlerini tarihe altın harflerle yazdıran kahramanlarımız gibi Allahuekber Dağlarında donarak canını vatan savunmasına feda eden Sarıkamış yiğitlerimize minnet borçluyuz.

Vatanı ve milleti uğruna Sarıkamış ve daha nice cephelerde canlarını feda eden ecdadın torunları olmaktan gurur duyuyoruz. Onların vermiş olduğu şanlı mücadeleyi unutmayacağız, unutturmayacağız.

106'ncı sene-i devriyesinde Sarıkamış şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder