İller

23 Ocak 2021 Cumartesi

Обърнете внимание на домашните инциденти и фрактурите наДомашни инциденти, произшествия, настъпили в Турция между вторите места след пътнотранспортното произшествие. Посочвайки, че домашните инциденти заплашват най-вече възрастните и децата, специалист по ортопедия и травматология проф. Д-р Турхан Йозлер каза, че е възможно да се намали рискът с прости мерки, които трябва да се предприемат.
Като заявява, че най-много падания се наблюдават при домашни инциденти, специалист по ортопедия и травматология проф. Д-р Турхан Йозлер добави, че тези падания са предимно под формата на хлъзгава земя или падане от височина. Проф. Д-р Турхан Йозлер направи следните предложения за това какво трябва да се направи за предотвратяване на падания при възрастните хора: „Проблемите с очите започват да се появяват след определена възраст при възрастните хора. Следователно нашите възрастни хора могат да паднат върху всеки предмет на пода. Поради тази причина е необходимо да се внимава много къщите с възрастните хора да не са разхвърляни. Освен това липсата на хлъзгави материали на пода, премахването на килими, които могат да причинят хлъзгане, са сред мерките, които могат да бъдат предприети за намаляване на рисковете. Чехлите могат да представляват риск за възрастните хора. Поради тази причина носенето на маратонки, балетки или пантофи, подобни на обувки, вместо чехли ще предотврати падането. "

НЕ ВСТЪПВАЙТЕ ОТ ЛЕГЛОТО
Особено, тъй като възрастните хора често стават до тоалетната през нощта, те могат да паднат на тъмно, ако няма достатъчно светлина. Поради тази причина специалист по ортопедия и травматология на болница „Университет Йедитепе“, който ги предупреди да не стават веднага от леглото, когато се събудят през нощта. Д-р Турхан Йозлер им предложи да седнат в леглото за минута, за да възстановят кръвното си налягане и да избегнат замаяност, преди да се изправят.

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ В БАНЯТА
Заявявайки, че е възможно да се предотвратят падания на възрастни хора с малки предпазни мерки, които могат да се вземат в банята и тоалетната, проф. Д-р Турхан Йозлер каза: "Използването на неплъзгащ се килим за баня, поставянето на противоплъзгаща се подложка в основата на ваната, поставянето на твърдо държащо желязо близо до ваната или тоалетната са някои от нещата, които могат да се направят."

ВНИМАНИЕ НА ФРАКТУРИТЕ НА БЕДРАТА В СТАРИ
Заявявайки, че фрактури на тазобедрената става могат да възникнат при възрастни хора поради остеопороза, дори и просто падане, проф. Д-р Турхан Йозлер продължи думите си по следния начин: „Фрактурите на тазобедрената кост, особено при възрастни хора, могат да бъдат животозастрашаващи. Счупванията на тазобедрената кост трябва да се приемат сериозно. Ако има болка, когато падащият човек движи краката си, ако дължината на крака е равна, ако кракът се откроява, а не прави, трябва незабавно да се потърси лекар. "

ПЪРВИТЕ 24-48 ЧАСА СА ВАЖНИ ЗА ФРАКТИ, ИЗИСКВАЩИ ОПЕРАЦИЯ
Заявявайки, че ранната хирургия е много важна през първите 24-48 часа за фрактури на тазобедрената става, които изискват операция, проф. Д-р Турхан Йозлер продължи думите си по следния начин: „Рискът от загуба на живот се увеличава при пациенти, които чакат дълго преди операцията. Импланти за задържане на фрактури за заздравяване на фрактури или операции на тазобедрена става на тазобедрената става се извършват при фрактури с нисък потенциал на обединение. По този начин пациентите могат да ходят в деня след операцията. Вече при пациенти в напреднала възраст целта е да ги отгледаме възможно най-скоро. Благодарение на съвременните техники степента на успех в тези операции е много висока. Следователно, човек не трябва да се страхува от операция. Ключът тук е да можете да бъдете оперирани по-рано и да ходите веднага след това. "

РИСКЪТ МОЖЕ ДА БЪДЕ НАМАЛЕН С УПРАЖНЕНИЕ
Възрастните хора остават вкъщи поради ограниченията на пандемията и с право желаят да се защитят. Обръщайки внимание обаче на факта, че тази ситуация ги обездвижва, специалист по ортопедия и травматология на Университетската болница Йедитепе проф. Д-р Турхан Йозлер каза: „Ежедневните прости упражнения ще допринесат положително за гъвкавостта и здравината на ставите и костите. В същото време, тъй като ще укрепи баланса, това ще намали риска от падане “, каза той.


Hibya Haber AjansıHiç yorum yok:

Yorum Gönder