İller

3 Ocak 2021 Pazar

Piyasaların yönü


BIST100… Enflasyon Verisi Takip Edilecek… BIST100 endeksi yılın son işlem gününü %0.22 değer kaybıyla 1,477 puandan tamamladı. TÜİK bugün Aralık ayı tüketici enflasyonu verisini açıklayacak. TÜFE’de yıllık bazda %14.2 artış bekleniyor. Yılın ilk işlem gününde Çin PMI verilerinin beklentilerden kötü gelmesine rağmen global hisse senedi piyasaları risk iştahındaki yükselişle birlikte yeni rekorlara hazırlanıyor. TL varlıklardaki değer kazancına bağlı olarak yurt içi piyasaların da 2021 yılına artıda başlaması beklenebilir.

 

 

USDTRY… 200 Günlük Hareketli Ortalama Kritik Bir Destek Noktası Olarak Takip Ediliyor… TÜİK bugün Aralık ayı tüketici enflasyonunu açıklayacak. 2020 yılında tüketici enflasyonunun %14.2 olacağı öngörülüyor. Kritik tüketici enflasyonu verisi öncesinde TL varlıklar güçlenme eğiliminde. Dolar TL kuru 7.37 seviyelerinde işlem görüyor. 200 günlük hareketli ortalamanın geçtiği 7.31 seviyeleri kritik bir destek noktası olarak takip ediliyor.

 

 

EURTRY…9 Seviyesinin Altına Sarkma Çabasında… TL varlıklar 2021 yılının ilk işlem gününde güçlenme eğilimini sürdürüyor. Euro TL kuru kritik enflasyon verisi öncesinde 9 seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

EURUSD…Kritik Georgia Senato Seçimleri Takip Ediliyor… Doların değer kaybetmesiyle birlikte 1.2250 seviyesinin üzerinde tutundu. ABD’nin Georgia eyaletinde gerçekletirilecek Senato seçimleri gündemde öne çıkıyor. Bu seçimlerde Demokratların elde edebileceği bir galibiyet, Biden’ın vaatlerini rahatlıkla uygulayabilmesi açısından önem arz ediyor.

 

 

XAUUSD… Dolardaki Değer Kaybına Bağlı Olarak Yükseldi… Senato’daki kontrolün kimde olacağını belirleyecek yarınki Georgia seçimleri öncesinde ABD’de siyasi tansiyon yükseldi. Kasım ayındaki seçimlerde hiçbir aday %50’nin üzerinde oy alamazken, Demokratların sandıktan zaferle ayrılması durumunda Senato’daki Cumhuriyetçi ve Demokrat dağılımında eşitlik olacak ve başkan yardımcısı Kamala Harris oluşabilecek anlaşmazlığı çözebilecek. Senato’nun da Demokratların kontrolüne geçmesi Biden’ın vaatleri ve daha fazla mali destek açısından büyük önem taşıyor. Yarın gerçekleştirilecek Senato seçimi öncesinde altının ons fiyatı 1,925 $ seviyesine kadar yükseldi. Altın fiyatları yüksek enflasyon beklentileri ve düşük reel faiz beklentilerinden destek buluyor.

 

 

GAUTRY… Ons Fiyatındaki Yükselişten Destek Buldu… Gram altın, Dolar TL kurundaki geri çekilmeye rağmen ons fiyatındaki yükselişten destek buluyor. Ons fiyatının 1,900 $ seviyesi üzerine çıkmasıyla birlikte 459 TL seviyelerini test eden altının gram fiyatı günün ilk saatlerinde 454 TL seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

BRENT…OPEC+ Toplantısı Takip Edilecek…Doların global bazda zayıflamasından güç bulan Brent petrol, bugün gerçekleştirilecek OPEC+

toplantısı öncesinde vadeli işlemlerde %1.5’un üzerinde yükseliş gösterdi. OPEC+ bugün üretimi artırıp artırmama kararını verecek.

OPEC+’in Şubat ayında üretimi artırma olasılığı %50 olarak görülüyor. Aralık ayındaki üretimde artırıma gidileceği kararı herhangi bir satış

dalgasını tetiklememişti.

 

 

S&P500…Vadeli İşlemlerde Artıda… ABD hisse senedi piyasaları 2020 yılını artıda tamamladıktan sonra 2021 yılına risk iştahındaki yükselişe bağlı olarak vadeli işlemlerde artıda başladı. Kritik Georgia seçimleri öncesinde Demokratların zaferiyle sonuçlanabilecek bir mavi dalga senaryosu risk iştahını diri tutmayı sürdürüyor.

 

Kaynak Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder