İller

31 Ocak 2021 Pazar

Piyasaların yönü


BIST100… Global Hisse Senedi Piyasaları Geçtiğimiz Haftaki Zayıflıktan Kurtulma Çabasında Olacak… Global hisse senedi piyasalarındaki satış baskısı geçtiğimiz hafta belirginleşti. Avrupa’da aşı tedariği konusundaki problemler ve ABD’de mali teşvik paketinin Mart ayına sarkacağı senaryoları piyasaları negatif etkiledi. BIST100 endeksi global konjonktüre benzer bir hareket sergileyerek haftayı %4.5 değer kaybıyla 1,473 puandan tamamladı. Bu hafta TSKB, Akbank, Tofaş Oto ve Yapı Kredi Bankası'nın 4.çeyrek finansallarını açıklaması bekleniyor. Global hisse senedi piyasalarındaki tepki alımlarıyla birlikte kurdaki gerileme gün içerisindeki alımları desteklemesi beklenebilir. Bu çerçevede ilk aşamada 1,500 ve 1,525 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. Olası geri çekilmelerde ise 1,460 ve 1,430 puan destek seviyeleri olarak izlenmelidir. Ekonomik veri gündeminde PMI verileri öne çıkarken, bu hafta yurt içinde enflasyon verisi takip edilecek.

 

 

USDTRY… TCMB’nin Sıkı Para Politikasının Devamı Konusunda Kararlılığı TL Varlıkları Destekliyor…TCMB’nin Ocak ayı Enflasyon Raporu’nda sıkı para politikasının devamı konusunda kararlılık mesajlarıyla birlikte, TL Dolar karşısında %1.36 değer kazanırken, diğer gelişen piyasa ülke para birimlerinden olumlu ayrıştı. Dolar TL kuru geçen hafta 7.30 seviyesinin altına geriledikten sonra Şubat ayına düşüşle başladı. Piyasa açılışında 7.25 seviyelerine kadar gerileyen Dolar TL kuru, günün ilk saatlerinde 7.28 seviyelerinde işlem görüyor. Çarşamba günü açıklanacak tüketici enflasyonu verisinde 200 günlük hareketli ortalamanın altında seyrediyor.

 

 

EURTRY… TL Varlıklar Pozitif Ayrışıyor… Sıkı para politikası konusundaki kararlı mesajlar TL varlıklar etrafında koruma kalkanı yaratmış durumda. Euro TL kuru TL varlıklara yönelik olumlu algının da etkisiyle 8.80 seviyelerine kadar gerileyerek son 5 ayın en düşük seviyelerine gördü.

 

 

EURUSD… PMI Verileri Takip Edilecek… ECB’nin güvercin söylemleri ve mali teşvik paketi konusundaki gelişmelerin ekseninde fiyatlanan Euro Dolar paritesi yeni haftaya sakin başladı. Haftanın ilk işlem gününde Euro Bölgesi ve ABD tarafında PMI verileri takip edilecek.

 

 

XAUUSD… Şubat Ayına Yükselişle Başladı… Ons altın son 10 yıldaki en kötü Ocak ayı performansının ardından Şubat ayına yükselişle başladı. Gümüş fiyatları Reddit alımlarıyla birlikte %5’in üzerinde değer kazanmış durumda. Altın ve gümüş arasındaki rasyo gümüş lehine kapanıyor.

 

 

GAUTRY… TL’deki Değer Kazancına Bağlı Olarak Zayıf Görünüm Devam Ediyor… Ons fiyatındaki yükselişe rağmen gram altın son 6 ayın en

düşük seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

BRENT… Denge Arayışı İçerisinde… Petrol fiyatları, aşı tedariği konusundaki sıkıntılar, mutasyon geçiren virüsün yayılmaya devam etmesi ve Suudi Arabistan’ın bu ay başlatacağı üretim kesintileri arasında denge bulma çabası içerisinde. Brent petrolün varil fiyatı vadeli işlemlerde 55 $ seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

S&P500… Teknik Görünümde Bozulma Var… Reddit üzerinden organize olan yatırımcıların, ABD’li video oyun satıcısı GameStop hisselerinde yarattığı dalgalanma ve hissede kısa pozisyon alan fonlara karşı başlattığı meydan okuma piyasalarda yeni bir tedirginliğe neden oldu. Diğer taraftan mali teşvik paketi görüşmelerinin Mart ayına sarkabileceği endişesi piyasaları baskı altında bırakıyor. S&P500 endeksinde teknik görünümde bozulmanın olduğunu görüyoruz. S&P500 endeksi 3,716 puan seviyesindeki 50 günlük ortalamasını aşağı yönlü zorluyor.

Kaynak Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder