İller

7 Ocak 2021 Perşembe

Piyasaların yönü


BIST100…Global Risk İştahındaki Yükselişle Birlikte Pozitif Hava Devam Ediyor… Borsa İstanbul'da BIST100 endeksi Perşembe günkü işlemlerde %1.12 değer kazanarak 1,522 puana yükseldi. Tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan endeks 1,522.7 puan ile rekor seviyeyi test etti. Gün boyu alıcılı bir görünüm sergileyen endekse banka hisseleri katkı sağlamaya devam etti. ABD tarafında başkanlık seçim sonuçlarının Demokrat Parti adayı Biden lehine tescillenmesi sonrasında daha fazla mali teşvik adımı beklentisiyle birlikte risk iştahını da yükseltirken, global hisse senedi piyasaları yükselen risk iştahından fayda sağlıyor. Haftanın son işlem günü öncesinde Asya piyasaları, ABD ve Avrupa vadelileri artı bölgede işlem görüyor. Yurt içi piyasalarda endeksin güne alıcılı başlaması beklenebilir.
 
 
USDTRY…TL Varlıklar Güçlü Bir Görünüm Sergiliyor… Dolar TL kuru son 5 ayın en düşük seviyelerine geriledikten sonra Perşembe günkü işlemlerde hafif bir şekilde yükseldi. 7.20-7.30'lu seviyelerde dalgalanan kur haftanın son işlem gününe yataya yakın görünümde başladı.
 
 
EURTRY… TL Varlıklardaki Güç Kazanma Eğilimi Devam Ediyor… Euro TL kuru dün 9.07 seviyelerine kadar yükseldikten sonra 9 seviyesine geri çekildi. TL varlıklardaki güç kazanma eğilimi devam ediyor.
 
 
EURUSD… ABD İç Siyasetine İlişkin Gelişmeler Gündemde Öne Çıkıyor… ABD'de Aralık ayında ticari faaliyetlerdeki artış ve yeni siparişlerle birlikte hizmet sektörü PMI verisi 57.2'ye yükseldi. Kasım ayı PMI verisi 55.9 düzeyindeydi. ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin yükselmesiyle birlikte dolar global bazda güç kazanırken, Euro Dolar paritesi aşı iyimserliğinin ortasında 1.2250 seviyesinin üzerine tutundu. ABD'de politikacılar ve iş dünyası önceki gün Senato binasının işgal edilmesi konusunda görevi 20 Ocakta devretmeye hazırlanan Donald Trump'ı suçlu görüyor ve görevi teslim etmesi kısa bir süre kala yargılanması ve azledilmesi tartışılıyor. ABD iç siyasetine ilişkin gelişmelere ek olarak ABD'de tarım dışı istihdam verisi haftanın son işlem gününün ekonomik veri ajandasında öne çıkıyor.
 
 
XAUUSD…Ağustos Ayından Bu Yana En Uzun Haftalık Kazanç Serisi… ABD'de Georgia senatör seçimlerinin Demokratların lehine sonuçlanması sonrasında mavi dalga senaryosu ve mali teşvik beklentisi altın fiyatlarını desteklemeyi sürdürüyor. Son 6 haftadır art arda yükselen ons altın kar realizasyonuyla karşılaşırken, önemli bir destek seviyesi olarak karşımıza çıkan 1,900 $'ın altına sarkması durumunda kısa vadeli yukarı yönlü eğilimin aşağı sapması beklenebilir.
 
 
GAUTRY… TL'deki Güçlenmenin Etkisinde Geriledi… Ons fiyatındaki zayıf görünüm ve TL varlıklardaki güçlenme trendi, gram altın fiyatlarını aşağı çekiyor. Gram altın yeni işlem gününde 450 TL seviyelerinde işlem görüyor.
 
 
BRENT… S.Arabistan'ın Sürpriz Kararı Sonrasında Yükselişini Sürdürdü… Suudi Arabistan'ın OPEC+ grubu toplantısı sonrasında açıkladığı, Şubat ve Mart ayında uygulayacağı günlük 1 milyon varillik sürpriz ek üretim kısıntısıyla birlikte petrol fiyatları yükselişini sürdürdü.
 
 
S&P500…ABD Endekslerindeki Alıcılı Seyir Devam Ediyor… ABD endeksleri seçim sonuçlarının Demokratların başkan adayı lehine sonuçlanmasıyla birlikte yükseldi. Teknoloji hisselerindeki ralli ve artan teşvik umutlarıyla birlikte S&P500 endeksi %1.48 değer kazancıyla 3,804 puana yükseldi.

Kaynak Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder