İller

24 Ocak 2021 Pazar

Şirket haberleri


AEFES – Lüleburgaz’daki 132.957 m 2 ‘lik gayrimenkulün 60 milyon TL’ye satılmasına karar verilirken, satış sonucunda 54,8 milyon TL kar elde edileceği açıklandı.

25 milyon dolar limitli Yönetici Sorumluluk Sigortası yaptırıldığı açıklandı.

AKFGY – Aralık ayında kira gelirleri Euro bazında %42,1 azalışla 0,69 milyon Euro’ya, TL bazında ise %16,1 azalışla 6,3 milyon TL’ye geriledi. 2020 yılında ise kira gelirleri Euro bazında %54,6 azalışla 7,8 milyon Euro’ya, TL bazında ise %42,7 oranında azalışla 62,3 milyon TL’ye geriledi.

2021 yılı Şirket portföyünde bulunan oteller için değerleme hizmeti alınacak değerleme şirketinin Net Kurumsal ve Şirket portföyünde 2021 yılı içerisinde alınabilecek ve değerleme gerektirecek varlıklar için değerleme hizmeti alınacak değerleme şirketlerinin Net Kurumsal ve TSKB Gayrimenkul Değerleme olarak belirlenmesine karar verildiği açıklandı.

ARMDA – Şirketin Honeywell Elevate 2021 etkinliğinde "Yılın Distribütörü" ödülünü kazandığı açıklandı.

ARZUM – 24 Aralık – 22 Ocak arasında Şirket payların fiyatının halka arz fiyatının altına düşmemesi sebebiyle, aracı kurumu tarafından fiyat istikrarını sağlayıcı işlemlerin gerçekleştirilmediği açıklandı.

BERA – Şirket iştiraki Konya Kağıt’ın halka arzı için aracı kurum ile Halka Arza Aracılık Sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

CCOLA – Saha Kurumsal ile Kurumsal Yönetim Derecelendirme Sözleşmesi’nin yenilendiği açıklandı.

EMNIS – Kısa çalışma ödeneği ve benzeri desteklere başvurulduğu haberlerinin gerçeği yansıtmadığı açıklandı.

FENER - Futbolcu Mesut Özil'in transferi kapsamında önceki kulübü Arsenal ve futbolcunun kendisiyle anlaşma sağlandığı açıklandı.

GSRAY – Futbolcu  Henry Onyekuru’nun kiralanması konusunda futbolcu ve kulübüyle görüşmelere başlandığı açıklandı.

Futbolcu  Halil İbrahim Dervişoğlu'nun kiralanması konusunda futbolcu ve kulübüyle görüşmelere başlandığı açıklandı.

KRSTL – Sakarya Sapanca’daki tesisler için  planlanan yatırımların Yatırım Teşvik Belgesine bağlanması amacıyla  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na Yatırım Teşvik Belgesi için başvurusunda bulunulduğu açıklandı.

MERKO – Sermaye artımından elde edilecek fonun kullanımına ilişkin  raporda belirtilen tesis ve altyapı yatırımlarıyla ilgili olarak Yatırım Teşvik Belgesi  alınması için Sanayi ve  Teknoloji Bakanlığı'na başvuru yapılmasına yönelik alınan karar kapsamında işlemlerin başlatıldığı açıklandı.

MAALT – Yargı ve imar izin süreçlerindeki gelişmeler ve yatırım ile ilgili fizibilite çalışmaları kapsamında  Divan Talya Otelimizin yeniden yapımı için çalışmaların başlatılmasına karar verilirken,  Divan Talya Oteli’nin yeniden yapımı için 50 milyon dolar tutara kadar yatırım yapılmasına karar verildiği açıklandı.

PETKM – Vergi İdaresi tarafından, 2014 yılında PyGas kullanımımıza ilişkin olarak yapılan bir inceleme üzerine 66 milyon TL Özel Tüketim Vergisi ve 99 milyon TL vergi ziyaı cezasının Şirkete tebliğ edilmesi kapsamında söz konusu ihtilafta taraflar arasında uzlaşma sağlanamadığından yargı yoluna gidilmesi sonrası, belirtilen vergi aslı ve vergi ziyaı cezaları ile ilgili olarak, İzmir 2. Vergi Mahkemesi tarafından görülmekte olan 8,6 milyon TL vergi aslı ve 12,9 milyon TL vergi ziyaı cezası tutarındaki kısmına ilişkin 3 davanın Şirket lehine kabulüne ve dava konusu cezalı tarhiyatın kaldırılmasına karar verildiği açıklanması kapsamında,  karar aleyhine davalı İdare'nin istinaf yoluna başvurma hakkının saklı olduğu açıklandı.

SAFKR – Şirket bağlı ortaklığı Teksav Teknoloji’nin, Pakistan Hava Kuvvetleri’nin 8 adet hava alanı/helikopter pistinin aydınlatma malzemeleri ve bunların montajı ihalesine 10,2 Milyon dolarık teklif verdiği açıklandı. Şirketin, Minibüs, Midibüs , Otobüs ve  Trolleybus üretimleri yapan Yurtdışı Lokasyonlu Uluslararası ticari araç üreticisi firma ile Yolcu Salonu İklimlendirme Sistemleri ve Sürücü Kabin Klimalarının satın almalarını kapsayan, 1,1 milyon euro bedelli sözleşme imzalandığı, teslimatların 2021 yılı içinde tamamlanmasının ön görüldüğü açıklandı.

SAYAS – P andemi nedeniyle yaşanan işgücü kaybı nedeniyle üretim ve sevkiyat programlarında yapılan güncellemeler kapsamında Fas'ta mukim müşteri Afriquia SMDC'ye olan teslimatların 2021 yılının ilk çeyreğinde tamamlanmasının öngörüldüğü açıklandı.

ULUUN – Şirketin %100 bağlı ortaklığı Rolweg S.A , Toprak Mahsulleri  Ofisi’nin yapmış olduğu Buğday İthalatı ihalesinde  vermiş olduğu teklif ile 13,7 milyon dolar değerinde ihaleyi kazandığı açıklandı.

YKBNK – 89 gün vadeli 576,5 milyon TL ve 93 gün vadeli 92,8 milyon TL tutarlarında bono ihraç edildi.

10 yıl vadeli 500 milyon dolar tutarında tahvil ihraç edildi.

ZOREN – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 3 milyar TL’den 6 milyar TL’ye yükseltilmesi kapsamında SPK’ya başvuru yapıldı.

CMENT – Aalborg Portland Espana tarafından 50,90 TL fiyattan 22.783 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %96,97’ye geriledi.

PSDTC – Nezih Öztüre tarafından 38,00 TL fiyattan 16.700 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %1,52’ye geriledi.

YONGA – Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 240.000 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %4,82’ye geriledi.

Kaynak İnfo Yatirim
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder