İller

28 Ocak 2021 Perşembe

Şirket haberleri


ACSEL & SEKUR – VBTS kapsamında şirket paylarına 12 Şubat’a kadar brüt takas tedbiri getirilirken, mevcut durumda BİST – 30 payları dışındaki paylarda SPK kararı gereği açığa satış yasağı bulunmakta.

AKSEN – Şirketin Mali’deki Akaryakıt Enerji Santrali sözleşmesini yenilediği açıklandı.

AKMGY – Şirket Portföyünde bulunan varlıklar ve 2021 yılı içerisinde portföye alınabilecek varlıklar için  Ter Ra Gayrimenkul Değerleme’den hizmet alınmasına karar verildiği açıklandı.

AGYO – Şirket Portföyünde bulunan varlıklar ve 2021 yılı içerisinde portföye alınabilecek varlıklar için Denge Gayrimenkul Değerleme’den ve Reel Gayrimenkul Değerleme’den hizmet alınmasına karar verildiği açıklandı.

ATAGY – Şirket Portföyünde bulunan varlıklar ve 2021 yılı içerisinde portföye alınabilecek varlıklar için  Epos Gayrimenkul ve Denge Gayrimenkulden hizmet alınmasına karar verildiği açıklandı.

COSMO – Şirket bağlı ortaklığı Enerji Ofisi Akaryakıt, Almanya’da yerleşik Sloane Consulting GmbH şirketi ile stratejik işbirliği ortaklık ve %50 – 50 eşit oranda yeni şirket kuruluşu ile sektörel yatırım fırsatlarını yurtiçi ve yurtdışında değerlendirmek üzere üzere görüşmelere bağlandığı açıklandı.

DAGI – İstanbul Kadıköy’de 1 adet mağaza açıldığı belirtildi.

DZGYO – Şirket Portföyünde bulunan varlıklar ve 2021 yılı içerisinde portföye alınabilecek varlıklar için Harmoni Gayrimenkul’den, Vizyon Taşınmaz Gayrimenkul’den, Prime Taşınmaz Değerleme’den, Prime Gayrimenkul’den hizmet alınmasına karar verildiği açıklandı.

DESA – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 150 milyon TL’den 200 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru Ticaret Bakanlığı tarafında da onaylandı.

FORMT – Cezayir'li kamu ortaklı bir firmaya 762.000 dolar tutarında akreditifli Doğalgaz Sobası ihracatına başlanması kapsamında, ihracatın sözleşmeye uygun olarak tamamlandığı açıklandı.

GARAN – Futbolcu  Mostafa Mohamed’in kiralanması için futbolcu ve kulübü ile görüşmelere başlandığı açıklandı.

GUBRF – Şirket bağlı ortaklığı Gübretaş Maden’in sermayesinin 550.000 TL'den 40 milyon TL’ye yükseltilmesine karar verildiği açıklandı.

HEKTS – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 400 milyon TL’den 1 milyar TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

IDGYO – Şirket Portföyünde bulunan varlıklar ve 2021 yılı içerisinde portföye alınabilecek varlıklar için  Smart Kurumsal Gayrimenkul ve Reel Gayrimenkul’den hizmet alınmasına karar verildiği açıklandı.

INVEO – 300 milyon TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

INTEM – Şirketin sermayesinin %100’üne sahip olduğu İntema Yaşam’ı devralması suretiyle gerçekleştirilecek kolaylaştırılmış usulde birleşme işlemine ilişkin yapılan başvurunun SPK tarafından olumlu karşılandığı açıklandı.

ISCTR – Bilgi Teknolojileri Bölümü Müdürü Sabri Gökmenler ve Kurumsal Mimari Bölümü Müdürü Sezgin Lüle'nin Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanmalarına karar verildiği açıklandı.

LUKSK –

Makine parkı yatırımları kapsamında, 240.000 dolarlık büküm makinesi ve 70.000 dolarlık katlama makinesin alınmasına karar verildiği açıklandı.

Şirket hakkında sosyal medya ve bazı internet sitelerinde çıkan yeni iş ilişkileri haberlerinin gerçeği yansıtmadığı açıklandı.

MARKA – Şirketin %45 iştiraki olan Markam Redist Kozmetik  ile Trendyol, Hepsiburada, N11, Gittigidiyor, Amazon internet satış siteleri arasında  internet üzerinden online satış için  satış sözleşmelerinin imzalanıp,  bu siteler üzerinden ürün satışlarının başlatılacağı açıklandı.

OSMEN – 300 milyon TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

ORGE – Şirket tarafından, İstanbul'da inşası devam etmekte olan Ataköy-İkitelli Metro Projesi'nin metro tünelleri elektrik işlerine yönelik olarak verilen 4,2 milyon euro tutarındaki teklifin kabul edildiği ve ihalenin şirket lehine sonuçlandığı, işveren ile alt yüklenici sözleşme görüşmelerine başlanmasının açıklanması sonrasında,  elektrik işleri ihalesinin İkitelli Bahariye arası iki istasyon ile sınırlı Tünel Genel Elektrik İşlerine ilişkin 835.351 euroluk sözleşme imzalandığı açıklandı.

PAMEL – Tortum Elektrik’in Şirket tarafından tüm aktif ve pasifleriyle birlikte bir bütün olarak tasfiyesiz infisah yoluyla devralınması suretiyle Şirket bünyesinde birleşmesi kapsamında yapılan başvuru EPDK tarafından onaylandı.

PARSN – JCR Eurasia tarafından Şirketin Uzun Vadeli Ulusal Notu'nun ‘BBB (Trk)', Kısa Vadeli Ulusal Notu'nun ‘A-3 (Trk), notlara ilişkin görünümlerini ise ‘Stabil' olarak, Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı ve Yerel Para Notlarının ‘B-' görünümlerinin ise ‘Negatif' olarak belirlendiği açıklandı.

RTALB – Devlet Malzeme Ofisi tarafından Şirkete 800.000 adet SARS-COV-2 (2019-nCov) RT-q PCR Tespit Kiti sipariş edildiği açıklandı.

RYSAS – Sermaye artırımından elde edilmesi beklenen 130,6 milyon TL fonun Şirketin finansal yapısını güçlendirmesinde, işletme sermayesi ihtiyacının karşılanmasında ve demiryolu taşımacılığı yatırımlarının değerlendirilebilmesi amacıyla kullanılacağı açıklandı.

SARKY – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 300 milyon TL’den 600 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında SPK’ya başvuru yapıldı.

SEYKM & INFO – SEYKM paylarındaki likidite sağlayıcılık faaliyetlerinin, SEYKM paylarının Ana Pazara geçmesi ile birlikte SEYKM talebi üzerine bugün sonlandırılacak.

SNKRN – Şirket bağlı ortaklığı Senkron Bina Teknolojileri ile Çekino Savunma arasında, kapı geçiş kontrol projesinde kullanılması amacıyla, Kartlı Geçiş Sistemi yazılımının satışı işlerine dair ticari 3,0 milyon TL bedelli sözleşme imzalandığı açıklandı.

TDGYO – Şirket Portföyünde bulunan varlıklar ve 2021 yılı içerisinde portföye alınabilecek varlıklar için  Yetkin Gayrimenkul Değerleme’den hizmet alınmasına karar verildiği açıklandı.

TRGYO – Şirket Portföyünde bulunan varlıklar ve 2021 yılı içerisinde portföye alınabilecek varlıklar için  Invest Gayrimenkul Değerleme’den hizmet alınmasına karar verildiği açıklandı.

TUPRS – 2 yıl vadeli 2 milyar TL tutarında tahvil ihraç edildi.

YKGYO – 2021 yılı için Şirket portföyünde yer alan gayrimenkullere ilişkin değerleme ve portföye yıl içerisinde alınabilecek ve değerleme gerektirecek diğer varlıklara ilişkin değerleme hizmetinin TSKB Gayrimenkul ve Terra Gayrimenkul’den alınmasına karar verildiği açıklandı.

 

 

AKCNS – Abdulkadir Konukoğlu tarafından 587.000 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %4,84’e geriledi.

CMENT – Aalborg Portland Espana tarafından 43,70 TL’den 31.793 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %96,93’e geriledi.

EUKYO – Ege Sigorta tarafından 3,80 – 3,93 TL fiyat aralığından 40.000 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %14,71’e geriledi.

EMNIS – ABD’de bir firma ile ürünlerin satış, dağıtım ve pazarlama faaliyetlerini yerine getirilmesi amacıyla 3 yıllık Distribütörlük Sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

SANKO – Sanko Tekstil tarafından 10,00 – 11,28 TL fiyat aralığından 70.000 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %87,76’ya geriledi.

DGKLB – Şirket sermayesinin 269,1 milyon TL’den %30,08 oranında bedelli olarak 80,9 milyon TL nakden artışla 350 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında rüçhan haklarının kullandırılmasının ardından kalan 103.068 adet pay bugün ve Pazartesi Borsa Birincil Piyasada satılacak.

HDFGS – Şirket sermayesinin 70 milyon TL’den %200 oranında bedelli olarak 140 milyon TL nakden artışla 210 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında rüçhan haklarının kullandırılmasının ardından kalan 42.249 adet pay bugün ve Pazartesi Borsa Birincil Piyasada satılacak.

RYSAS – Şirket sermayesinin 119,4 milyon TL’den %109,46 oranında bedelli olarak 130,6 milyon TL nakden artışla 250 milyon TL’ye yükseltilmesine karar verildi.

Bugün Genel Kurulu Olan Şirket : SKBNK

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder