İller

9 Şubat 2021 Salı

ABD'deki teşvik paketine ilişkin gelişmeler önemini koruyor


Piyasa Gündemi

ABD’deki destek paketine ilişkin gelişmeler gündemdeki yerini ve önemini koruyor. Teşvik paketine ve paketin onaylanması ile birlikte ekonomik toparlanmanın güç kazanacağına ilişkin beklentiler küresel risk iştahını destekleyen gelişmeler olurken, salgın kaynaklı endişeler ve uygulamadaki tedbirler aşağı yönlü risk unsuru olarak izleniyor. TCMB Başkanı Ağbal sıkı duruşun korunacağına ilişkin söylemlerini ve vurgusunu dünkü açıklamalarında da yineledi.  

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:00 Türkiye – İşsizlik Oranı Önem: Orta
•    16:30 ABD – TÜFE/Çekirdek TÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Şubat ayında teşvik paketine ilişkin güç kazanan beklentiler küresel hisse piyasalarını desteklerken, son dönemdeki yükselişlerin ardından dün hisse piyasalarında dalgalı bir görünüm etkili oldu. Yurt dışında karışık bir görünüm izlendiği günde BIST-100 Endeksi bankacılık sektöründeki alımlarla günü %0,60 oranında yükselişle 1.544,05 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,07 – 7,08 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 7,06’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Güne yükselişle başlayan ve 1.550 seviyesinin hemen üzerindeki seviyeleri test eden endeks bu seviyeden gelen satışlarla kazançlarını belirli ölçüde geri verdi. Yurt dışında görece daha zayıf ve dalgalı bir fiyatlamanın etkili olduğu günde BIST-100 Endeksi bankacılık sektöründeki alımlardan destek buldu. Teknik indikatörlerde zayıflamanın görüldüğü endekste 1.550 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanamadığı sürece yukarı yönlü hareketlere temkinli yaklaşmak gerektiği görüşümüzü koruyoruz. 1.550 direnci üzerinde 1.560 ara direnç olmak üzere zirvenin bulunduğu 1.582 seviyesi önem kazanacaktır. Geri çekilmelerde 1.525 – 1.519 aralığı ilk önemli destek bölgesi olarak takip ediliyor. Bu bölge altında satışların hız kazanabileceğini değerlendiriyoruz. 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder