İller

9 Şubat 2021 Salı

Piyasaların yönü


BIST100…Global Risk İştahındaki Pozitif Seyir Devam Ediyor… Global hisse senedi piyasalarında yükseliş ivme kaybetse de mali teşvik paketi boğalara destek sağlıyor. Borsa İstanbul’da BIST100 endeksi bankacılık endeksindeki günlük %3’ün üzerinde yükselişle birlikte günü artıda tamamladı. BIST100 endeksi %0.60 değer kazancıyla 1,544 puana yükseldi. Asya piyasaları ve ABD vadelileri yurt içinde de güne pozitif bir başlangıç yapacağımıza işaret ediyor. Endeks dün 1,550 seviyesi üzerinde kapanış yapamasa da bugün bu seviyeler test edilebilir ve ilk hedef 1,565 seviyelerindeki ara direnç noktası olacaktır.

 

 

Şirket Haberleri… VAKBN…Vakıfbank 4Ç20’de 696 milyon TL net kar elde etti. 2020 yılında beklentilerin üzerinde bir finansal performans sergileyerek 5.01 milyar TL net kar elde etmiş oldu.

 

 

USDTRY… TL Varlıklar Güçlü Görünümünü Sürdürüyor… TCMB başkanı Naci Ağbal dün ekonomistlerle bir toplantı gerçekleştirdi. Naci Ağbal swap kısıtlaması konusunda BDDK ile istişarelerde bulunulduğunu, gerektiği takdirde kademeli adım atılabileceğini belirtti. TL varlıklar açısından iyimser havanın devam ettiğini söyleyebiliriz. 7.12 seviyelerindeki direnç noktasını aştıktan sonra 7.14 seviyelerinden geri çekildi. Dolar TL kuru yeni işlem gününe 7.06 seviyelerinden açılış yaptı.

 

 

EURTRY…8.56 Seviyelerinde… Euro TL kurundaki 2 günlük yükseliş hız kesti. Yeni işlem gününe yataya yakın bir başlangıç yapan Euro TL kuru sabah saatlerinde 8.56 seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

EURUSD… ABD’de Enflasyon Beklentileri Güç Kazandı… ABD tahvil faizleri mali teşvik paketi konusundaki belirsizlik nedeniyle bu yıl gördüğü en yüksek seviyelerden geri çekildi. ABD’de uzun vadeli tahvil faizleri geriledi. Euro dolar paritesi dolardaki gevşemeye bağlı olarak 1.21 seviyesinin üzerini gördü. Bu seviyelerin üzerinde kalıcılığın sağlanması durumunda 1.2170 seviyelerine doğru hareketin devam etmesi beklenebilir. ABD tarafında açıklanacak tüketici enflasyonu verisi takip edilecek.

 

 

XAUUSD… Şubat Ayı Başındaki Seviyelerine Geri Döndü… Altın fiyatları dolardaki değer kaybına bağlı olarak yükseliş eğilimini haftanın ikinci gününde de devam ettirdi. 1,829 $ seviyesindeki destek noktasının üzerinde kalındığı sürece 1,843 ve 1,859 $ seviyesindeki direnç noktası takip edilebilir.

 

 

GAUTRY… Ons Fiyatındaki Yükselişten Destek Buldu… Altının ons fiyatındaki yükseliş ve Dolar TL kurundaki hareketlenmeler gram altına momentum sağlıyor. Gram altın sabah saatlerinde 419 TL seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

BRENT…60 $ Seviyesi Üzerinde Tutundu… Aşı çalışmalarıyla birlikte global ekonominin toparlanacağı beklentisi petrol fiyatlarının yükseliş eğilimini korumasına yardımcı oluyor. Diğer taraftan OPEC+ tarafındaki üretim kesintileri petrol fiyatlarının son 1 yılın en yüksek seviyelerindeki kalıcılığına destek sağlıyor.

 

 

S&P500…Teşvik Paketi İyimserliği Devam Ediyor… Gün içerisinde karışık bir görünüm sergileyen S&P500 endeksi haftanın ikinci işlem gününü %0.11 değer kaybıyla 3,911 puandan tamamladı. Salgının ekonomik etkileri tartışılmaya devam ederken, Biden 1.9 trilyon dolarlık paketi Kongreden geçirme konusundaki kararlılığını sürdürüyor. Joe Biden iş insanlarıyla bir araya gelirken, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen da kendisine eşlik etti.

 

Kaynak Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder