İller

21 Şubat 2021 Pazar

BİST100 endeksi


Küresel piyasaları her ne kadar coronavirüs vaka sayılarının düşmesi ve aşılamadaki hızlanmalar yukarı yönlü etkilese de, ABD tahvil faizlerinin yükselmesi ve beklentileri karşılamayan bilançolar risk iştahını düşürüyor.

BİST100 endeksi geçtiğimiz haftanın son işlem gününe %0,33 oranında yükselişle 1.551 seviyesinden başlangıç yaptı. Açılışın ardından alımlar hızlandı. Endeks günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket etti. BİST100 endeksindeki yükseliş eğilimi artarken, sanayi sektörü payları bu yükselişlerde ön plana çıktı. İyimserliğin devam ettiği haftayı BİST100 endeksi seans sonuna bankacılık sektörüne gelen alımlar ile %0,90 oranında yükselişle 1.560 seviyesinden tamamladı. Finansal kiralama faktöring sektörü payları %3,33 oranında değer kazanırken, madencilik sektörü payları %4,76 oranında değer kaybetti.

 

Dolar / TL tarafında ise geri çekilme sürüyor. Piyasalarda beklenen TCMB faiz kararının beklentilere paralel olarak %17,00 kalması ve karar metninde ‘’sıkı para politikası’’ mesajları sonrasında kurda 6,95 hareketi görüldü. 7,30 destek seviyesinin kırılması ile 6,80 kuvvetli destek seviyesi olarak dikkat çekiyor.

Türkiye İstatistik Kurumu, yatırımcıların güvenini artırmak için Mart ayından itibaren işsizlik verilerini üç aylık dönemler yerine aylık olarak açıklamaya hazırlanıyor.  Kurumun ayrıca işgücü istatistiklerinin hesaplama yöntemini de güncelleyeceğini belirtiliyor.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder