İller

24 Şubat 2021 Çarşamba

Bozkır Devlet Hastanesi Ameliyathanesi Yeniden Faaliyete Geçti.


KONYA (AA) – Bozkır Devlet Hastanesinin cerrahi branşta uzman hekim eksikliği ve Covid-19 salgını sebebi ile uzun zamandır çalıştırılamayan ameliyathanesi, uzman hekim atamaları ile birlikte yeniden faaliyete geçti.

Bozkır Devlet Hastanesi Ameliyathane ekibi uzun bir aradan sonra ilk ameliyatlarını başarılı şekilde gerçekleştirdi.

Bozkır Devlet Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yapan ve kısa bir süre önce göreve başlayan Op. Dr. Onur Çoşkun konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: "12.02.2021 tarihinde kurumumuzda genel cerrahî hizmeti vermeye başlamış olup, 23.02.2021 tarihinde ilk ameliyatımızı almış bulunmaktayız. 83 yaşındaki A.A rumuzlu fıtık tanısı koyduğum hastamıza, spinal anestezi (belden aşağısını uyuşturma) ile greftli herni onarımı (yama ile fıtık onarımı) ameliyatını gerçekleştirdik.

Ameliyattan sonra 24 saat hastanemiz yataklı servisinde yatırdığımız hastamızı ameliyat sonrası önerilerinde bulunarak, bugün öğlen saatlerinde taburcu etmiş bulunmaktayız. Hastanemiz altyapısının izin verdiği ölçüde, genel cerrahî alanına giren hemen her ameliyatı hastanemizde gerçekleştirmeyi umuyoruz." dedi.

Başarılı ameliyat hakkında açıklamalarda bulunan Bozkır Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Gökhan Bilgehan konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Hastanemiz ameliyathanesi uzun zamandır kurumumuza ataması yapılamayan cerrahi ve dahili branşta uzman hekim eksikliği ve Covid-19 salgını sebebi ile çalıştırılamamaktaydı. Kurumumuza kısa süre önce atamaları yapılan Genel Cerrahi Uzmanı, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, KBB Uzmanı ile Anestezi ve Reanimasyon Uzmanlarımızın görevlerine başlamaları ile birlikte uzun süredir faaliyet göstermeyen ameliyathanemiz aktif hale getirilmiş oldu.

Operasyonun, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanımız Uzm. Dr. Hatice Eyiol ile Genel Cerrahi Uzmanımız Op. Dr. Onur Coşkun'un görevlerine başladığı tarih itibari ile 12 gün gibi kısa bir süre içinde ameliyathanenin hazırlanarak başarılı şekilde gerçekleştirmesinde emeği geçen uzman hekimlerimize, hastane müdürlerimize, yardımcı sağlık personellerimize, idari personellerimize ve destek personellerimize ayrı ayrı teşekkür ederim. Başarılı şekilde ameliyatı yapılan hastamıza geçmiş olsun der, Allah'tan acil şifalar dilerim." dedi.

Bilgehan, ayrıca şu açıklamalarda bulundu: "Yeni hizmet binasında hizmet vermeye başlayan ameliyathanelerimiz ve bağlı alanlar, steril havalandırma sistemiyle havalandırılıyor. Her türlü teknik donanıma sahip ameliyathanelerimizde merkezi oksijen, azot protoksit, vakum ve klima tesisatları bulunuyor ve bu sayede ameliyatların optimum koşullarda gerçekleşmesi sağlanıyor. Ameliyathane ve bağlı alanlarının validasyon ölçümleri yaptırılarak hekimlerimize, hastalarımıza daha hijyenik şartlarda operasyon yapma imkanı sunuluyor. Ayrıca her türlü operasyonun en önemli ve hayati parçalarından biri olan anestezi uygulamaları, yine yakın zamanda ataması yapılarak kurumumuzda göreve başlayan uzman hekim ve yardımcı sağlık personellerimizden oluşan bir ekip tarafından büyük bir titizlikle uygulanıyor.

Hastanemiz ameliyathanesi, yakın yıllarda kuruma kazandırılan cerrahi aletlerden, anestezi cihazlarına ve laparoskopi sistemine kadar oldukça donanımlı bir yapıya sahip. Hastanemizin bu imkanlarını alanında uzmanlaşmış hekim ve yardımcı sağlık personeli kadromuzla kullanıp ilçe halkımıza hak ettiği sağlık hizmetini vermekte kararlıyız." dedi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder