İller

7 Şubat 2021 Pazar

Piyasaların yönü


BIST100…Global Risk İştahı Yellen’ın Açıklamalarıyla Birlikte Olumlu Seyrediyor… Aşı konusundaki iyimserlik ve ABD’de mali teşvik paketinin Kongreden geçeceğine yönelik beklentilerle birlikte global hisse senedi piyasaları geçtiğimiz hafta pozitif bir seyir izledikten sonra, yeni haftaya ABD Hazine Bakanı Yellen’ın güçlü teşvik paketine destek çıkan açıklamalarıyla birlikte ralliye kaldığı yerden devam ediyor. Yurt dışı piyasalardaki olumlu seyire paralel olarak BIST100 endeksinin güne artıda başlaması beklenebilir. Aynı zamanda önemli bir direnç noktası olarak geçtiğimiz hafta test edilen 1,550 ve 1,580 puan seviyelerinin yeniden test edilmesi beklenebilir.

 

 

USDTRYTL Varlıklar Güçlü Seyrini Sürdürüyor… TCMB başkanı Naci Ağbal’ın enflasyonla mücadele konusunda kararlılık mesajları ve sıkı para politikasının devamına işaret etmesiyle birlikte TL varlıklar yeni haftada da güçlü bir görünüm sürdürmeye devam ediyor. Dolar TL kuru Cuma günü kapanışına göre sınırlı bir şekilde yükselişle haftaya başlasa da yeni haftada risk iştahının gelişen piyasa ülkeleri lehine olması durumunda Dolar TL kuru 7 seviyesinin altını test etmek isteyecektir.

 

 

EURTRY…8.50 Seviyesine Geriledi… TCMB’nin sıkı para politikası konusundaki kararlığı ve şahin politikalarının devamına işaret etmesiyle birlikte TL varlıklar pozitif bir görünüm sergilemeyi sürdürüyor. Euro TL kuru yeni haftaya yataya yakın başlarken, 8.50 seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

EURUSD…1.2050 Seviyelerine Yöneldi… ABD Hazine Bakanı Yellen, mali teşvik paketinin hayata geçmesi durumunda, ABD ekonomisinin 2022 yılında tam istihdama ulaşabileceğini ifade etti. Geçtiğimiz hafta 1.1953 seviyelerine kadar gerileyen Euro Dolar paritesi, mali teşvik paketi beklentileri ve Lagarde’ın teşvik uyarısıyla birlikte hızlıca 1.2050 seviyeleri yöneldi. Global risk iştahının olumlu seyretmesi durumunda ilk aşamada 1.2090 seviyesi test edilebilir. Diğer taraftan S&P500 endeksinde bir kar realizasyonu durumunda paritede geri çekilme yaşanabilir.

 

 

XAUUSD… Yellen’ın Açıklamalarıyla Birlikte Yeni Haftaya Yatay Başladı… Geçtiğimiz hafta ons başına 1,800 $ seviyesinin altına gerileyen altın fiyatları, yeni haftaya yatay bir başlangıç yaptı. Janet Yellen’ın tam istihdam konusundaki açıklamaları ve 1.9 trilyon dolarlık mali teşvik paketi sene başından bu yana %5’e yakın değer kaybeden ve ons başına 1,900 $ seviyelerinden 1,800 $ seviyelerine kadar gerileyen altın fiyatlarının değerini korumasına yardımcı olması beklenebilir.

 

 

GAUTRY… TL’deki Güçlenmeye Bağlı Olarak Zayıf Bir Görünüm Sergiliyor… Dolar TL kurundaki geri çekilme ve ons fiyatındaki yatay seyirle

birlikte gram altın geçtiğimiz hafta 430 TL seviyelerinden 407 TL seviyelerine kadar geriledi. Yeni haftaya Cuma günkü kapanışına göre

yataya yakın bir açılışla başlayan gram altın Temmuz ayından bu yana gördüğü en düşük seviyelerde işlem görüyor.

 

 

BRENT…60 $ Sınırında… Petrolde arz kısıntıları ve ABD’de mali teşvik paketi konusundaki iyimser beklentilerle birlikte brent petrolün varil fiyatı vadeli piyasalarda 60 $ seviyelerini test ediyor. Diğer taraftan Biden’ın Rusya konusundaki açıklamaları, iki ülke arasındaki ilişkilerin gerilemesi ve olası bir yaptırım durumunda petrol arzının azalacağı beklentileri, fiyatlar üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturmakta.

 

 

S&P500…Haftayı Rekor Seviyelerde Tamamladı… ABD’de endeksler aşılama çalışmalarındaki olumlu seyir ve mali teşvik paketi beklentileriyle birlikte yükselişini sürdürüyor. S&P 500 endeksi Cuma gününü %0.39 değer kazancıyla 3,887 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirdi.

 

Kaynak Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder