İller

7 Şubat 2021 Pazar

Şirket haberleri


AKSGY – Akbatı ve Akasya AVM’lerindeki kiracılara, Şubat ayı kira ödemelerine yönelik olarak ciro düşüşü ve çeşitli kriterlere bağlı olacak şekilde kira desteği sağlanmasına karar verildiği açıklandı.

AKSEN – Yönetici Sorumluluk Sigortası Poliçesinin yenilendiği açıklandı.

ALARK – Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş. bilançosunda yer alan elektrik enerjisi alanında faaliyet gösteren  Alcen , Altek Alarko Elektrik, Alen Alarko Enerji, Meram Elektrik, Meram Elektrik’e ait iştirak hisselerinin kayıtlı değerleri üzerinden kısmi bölünme suretiyle Alarko Enerji’ye devir işlemlerinin tamamladığı ve Ticaret Sicil’de tescil edildiği açıklandı.

ALMAD – TMSF tarafından, Malkara Kömür İşletmeleri Ticari İktisadi Bütünlüğünün yapılan ihale sonucunda Şirket bünyesine geçtiği açıklandı.

ECILC & ECZYT – Kartal Belediyesi Meclisi'nce gerçekleştirilen toplantıda Eczacıbaşı Holding’in maliki olduğu İstanbul Kartal’daki arazinin de yer aldığı alt bölgelere ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planlarının kabul edildiği açıklandı.

ECILC – Şirket bağlı ortaklı  EİP Eczacıbaşı İlaç Pazarlama tarafından yürütülen hastane ürünleri dağıtım işlerinin 3,7 milyon dolar tutarla Baxter Grubuna devredilmesine karar verilmiş olup, envanter ve duran varlıklar içerisinde maliyet bedeli ve net aktif değeri +%5 bedelle devir yapılacağı açıklandı.

ENJSA – 5 yıl vadeli 162 milyon TL tutarında tahvil ihraç edildi.

ESEN –

Şirketin %100 bağlı ortaklığı Margün Enerji'nin altında yer alan bağlı ortaklıklar Kural Enerji, Maral Enerji, Soral Enerji, Güneş 5 Enerji ve Hanel Global’nin Margün Enerji Üretim ile birleştirilmesi işlemlerinin tescil edildiği açıklandı.

Şirketin 100 bağlı ortaklığı Margün Enerji'nin bağlı ortaklıkları olan Anatolia Yenilenebilir Enerji, Energes 9 Enerji ve Berrak Ges 1 Enerji şirketlerinin Anatolia Yenilenebilir Enerji unvanı altında birleştirilmesi işlemlerinin tescil edildiği açıklandı.

DIRIT & EKIZ – Borsa tarafından şirket paylarına 7 Mayıs’a kadar internet emir yasağı, emir değiştirme tedbiri ve piyasa emri ile piyasadadn limite emir girişinin kısıtlanması tedbirleri getirildi.

GARAN – 62 gün vadeli 483,3 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

GEDIK – Balıkesir Bandırma Şubesinin açılması için SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

GLYHO – Şirket bağlı ortaklığı Naturelgaz’ın halka arz başvuru dosyasının SPK’ya teslim edildiği açıklandı.

HALKB – ABD Büyükelçsi Satterfield’ın ‘’Halk Bankası davasıyla ilgili adli süreç, yalnızca ABD mahkemelerinin meselesidir, bu, ABD yönetiminin meselesi değildir’’ açıklaması medyada yer aldı.

QNBFB – 182 gün vadeli 59,9 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

PEGYO & TURGG – VBTS kapsamında şirketlerin paylarına 22 Şubat’a kadar brüt takas tedbiri getirilirken, mevcut durumda BİST – 30 payları dışındaki paylarda SPK kararı gereği açığa satış yasağı bulunmakta.

POLHO – Şirketin %100 bağlı ortaklığı Polisan Yapı'nın mülkiyetinde olan, Pendik’te 173.000 m 2 ’lik arsaya yapılacak proje için, Dop Yapı ve Dap Yapı ortak girişimi ile bir sözleşme imzalanmasının ve sözleşmeye göre, DAP Yapı – DOP Yapı ortak girişiminin %66, Polisan Yapı'nın %34 oranında payı olan "Kat Karşılığı" projenin imar çalışmasının devam ettiğinin açıklanması kapsamında, DAP Yapı’nın, belediye ve kamu kurumları nezdinde, inşaat ruhsatını alabilmek üzere, revize imar planlarının sonuçlanmasının beklendiği açıklandı.

SAFKR – Şirketin, minibüs, midibüs ve otobüs  üretimleri yapan Afrika  Lokasyonlu Uluslararası Ticari Araç Üreticisi bir firma ile Otobüs Yolcu Salonu İklimlendirme Sistemlerinin satışını kapsayan, 269.000 euro bedelli sözleşme imzaladığı ve teslimatların 6 ay içinde gerçekleştirileceği açıklandı.

SISE – Şirketin V-Block Teknolojisi ile Türkiye'de üretilen %100 yerli inovasyona sahip cam ev eşyası ürünlerinin  perakende satış noktaları, otel, restoran ve kafelere yönelik sevkiyatına ve eş zamanlı olarak da ihracatına başlandığı açıklandı.

SNPAM – Bursa Osmangazi’deki 2.011 m 2 ’lik arsanın 4,8 milyon TL’ye satın alındığı açıklandı.

SRVGY – 2021 yılı için Şirket portföyünde yer alan gayrimenkullere ilişkin değerleme ve portföye yıl içerisinde alınabilecek ve değerleme gerektirecek diğer varlıklara ilişkin değerleme hizmetinin Reel Gayrimenkul ve Lotus Gayrimenkul’den alınmasına karar verildiği açıklandı.

TCELL – Superonline’nın halka arz sürecinin hızlandırıldığı medyada yer aldı.

VAKBN –

126 gün vadeli 400 milyon TL tutarında bono ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldı.

126 gün vadeli 555,8 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

364 gün vadeli 50 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

YAPRK – Şirket merkez adres değişikliğinin tescil edildiği açıklandı.

YKBNK – 175 gün vadeli 364 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

AGHOL – Tuana Tuba Yazıcı tarafından 776.616 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

INVEO – Erhan Topaç tarafından 150,00 TL fiyat aralığından 6.023 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %82,32’ye geriledi.

ISGSY – İş Faktoring tarafından 27,20 – 28,46 TL fiyat aralığından 58.480 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %0,57’ye geriledi.

MEGAP – Eda Özhan tarafından Borsada işlem görmeyen 5.749.400 adet payın Borsa’da işlem gören niteliğe dönüşmesi için hazırlanan Pay Satış Bilgi Formu SPK tarafından onaylandı.

AKFGY – Şirket sermayesinin 243,1 milyon TL’den %41,79 oranında tahsisli olarak 101,6 milyon TL artışla 344,6 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylanması kapsamında, Sermaye artışında çıkarılacak yeni payların tahsisli sermaye artırımı kapsamında mevcut ortakların yeni pay alma hakları tamamen kısıtlanarak, tahsisli satış yöntemi ile Hamdi Akın’a tahsis edilmesi, payların Borsa’nın Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Prosedürü çerçevesinde belirlenen 4,43 TL'lik işlem fiyatı üzerinden yarın satılacak.

IHLAS – Şirket sermayesi bugün 790,4 milyon TL’den %89,78 oranında bedelli olarak 709,6 milyon TL nakden artışla 1,5 milyar TL’ye yükseltilecek olup, düzeltilmiş pay fiyatı 1,1317 TL’ye denk gelmekte.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder