İller

28 Şubat 2021 Pazar

Şirket haberleri


AKSA –

Şirket kayıtlı sermaye tavanının 425 milyon TL’den 650 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

JCR Eurasia tarafından şirketin uzun vadeli ulusal notunun "AA (Trk)", görünümünün ise  "Stabil" olarak belirlendiği, Uluslararası Yabancı ve Yerel Para Not ve görünümlerinin "BB+" ve "Negatif" olarak belirlendiği açıklandı.

AKSEN – Şirketin 2021 yılı beklentileri aşağıdaki gibi açıklandı.

AKFGY – Ocak ayında kira gelirleri Euro bazında %25,4 azalışla 0,82 milyon Euro’ya gerilerken, TL bazında ise %2,3 artışla 7,6 milyon TL’ye yükseldi.

AKBNK - Fitch tarafından Bankanın Uzun Vadei Yerel Para İhracatçı Temerrüt Notu'nun 'Negatif'ten 'Durağan'a revize edildiği açıklandı.

ASELS – Şirket çalışanlarının ve ailelerinin sağlığının TURSG Grup Sağlık Sigortası ile güvenceye alındığı medyada yer aldı.

AGHOL – 1 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

ALKIM – Şirketin Çayırhan'daki mevcut üretim kapasitesinin 210.000 ton/yıl olduğu, Çayırhan’da yapılacak 180.000 tonluk artış ile 390.000 ton/yıl sodyum sülfat üretiminin planlandığı, pandemi nedeniyle önceliğin tesisin çalışmasına verildiği açıklandı.

CEMAS – Sermaye artırımından elde edilmesi beklenen 315,8 milyon TL fonun, endüksiyon ocaklarının modernizasyonunda, ısı kontrollü ısıl işlem ünitesinde, temizleme kırma makinesinde, 3 adet otomatik taşlama makinasında, katoforez tesisinde, ileri teknoloji CNC İşleme Merkezinde, tozsuzlaştırma yatırımda, işletme sermayesi ihtiyacında ve BDN Elektrik Üretim’in yapılacak yatırımlarında kullanılacağı açıklandı.

DAGI – TerraCity AVM’de 1 adet mağaza acıdığı belirtildi.

DOHOL – Şirket bağlı ortaklığı Galata Wind Enerji'nin, halka açılma çalışmaları kapsamında, Esas Sözleşmesi'nin tadil başvurusunun onaylandığı açıklandı.

EKGYO –

Şirket projelerinden Evora Denizli'nin Yüklenicisi ile yapılan Sözleşmeye ilave olarak eklenen protokol ile Arsa Satışı Karşılığı Şirket Payı Toplam Gelirinin 141,7 milyon TL’ye yükseldiği açıklandı.

Şirket projelerinden İdealist Koru – İdealist Cadde’ninn Yüklenicisi ile yapılan Sözleşmeye ilave olarak eklenen protokol ile Arsa Satışı Karşılığı Askeri Şirket Payı Toplam Gelirinin 21,3 milyon TL arttığı açıklandı.

EMKEL – Şirket ile EMCO Industries ile "Tedarik ve Ortak Üretim Anlaşması" imzalanması üzerine ön görüşmelerin tamamlandığı ve bazı şartlarla anlaşmanın imzalanmasına karar verildiği açıklandı.

GARAN – Fitch tarafından Banka'nın Uzun Vadeli TL ve Yabancı Para notlarının görünümünü de, Negatif‘ten Durağan‘a yükseltildiği açıklandı.

GARFA – 121 gün vadeli 100 milyon TL tutarında bono ihracı için bugün talep toplanacak.

GEDIK – 334 gün vadeli 75 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

GLBMD – 91 gün vadeli 27,8 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

INVEO – Şirketin Detay Danışmanlık Bilgisayar’a 10,2 milyon TL bedelle TL yatırım yaparak %5,5 oranında iştirak etmesine karar verilmesi kapsamında, ödemenin yapılarak iştirak ediniminin gerçekleştirildiği açıklandı.

ISCTR – Fitch tarafından, bankanın Uzun Vadeli Türk Parası Kredi Notu'nun görünümünün Negatif’ten Durağan’a yükseltildiği, ilgili notun teyit edildiği açıklandı.

ITTFH – Şirket ile  Burgan Bank  arasında  Mayıs 2019 tarihinde   düzenlenen ve 28 Şubat ‘ta sona eren, 11,0 milyon TL tutarındaki Vefa(Geri Alım) hakkı tesisi protokolünün süresinin 30 Haziran’a uzatıldığı açıklandı.

KLNMA – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 2,5 milyar TL’den 10 milyar TL’ye yükseltilmesine karar verildiği açıklandı.

LINK – VBTS kapsamında şirket paylarına 15 Mart’a kadar brüt takas tedbiri getirilirken, mevcut durumda BİST – 50 payları dışındaki paylarda SPK kararı gereği açığa satış yasağı bulunmakta.

NTHOL & MERIT - KKTC'de sokağa çıkma yasağının 8 Mart'a kadar uzatılması nedeniyle, şirketlerin casino ve otellerinin 5 Mart'a kadar kapalı kalacağı açıklandı.

MAVI – Saha Kurumsal tarafından şirketin Uzun vadeli (Ulusal) kredi derecelendirme notunun (TR) AA-, Kısa vadeli (Ulusal) kredi derecelendirme notunun (TR) A1+ olarak derecelendirildiği, görünümün ise stabil olarak belirlendiği açıklandı.

MERKO – Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü'ne yapılan Yatırım Teşvik Belgesi müracaatının onaylandığı açıklandı.

PAMEL – Şirketin Tortum Elektrik Üretim ile devralma suretiyle birleşmesi kararı kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

SISE – Şirket paylarının geri alınmasına ve 15.000.000 adet pay için 1,2 milyar TL kaynak ayrılmasına karar verildi.

SNKRN – Ziraat Bankasına ait 1,9 milyon TL tutarındaki borç nedeniyle,  Banka ile sürdürülen borç yapılandırma görüşmelerinin olumlu sonuçlandığı, borcun tamamen ödenerek kapatılması kapsamında Ödeme Protokolü imzalandığı açıklandı.

TAVHL – TAV Tunus ve mevcut borç verenler grubu arasında, TAV Tunus'un finansman koşullarını yeniden yapılandıran bir anlaşma imzalandığı ve anlaşmaya dair finansal kapanışın gerçekleştiğinin açıklanması kapsamında, anlaşma sonucunda TAV Tunus'un banka kredisi 371,0 milyoneurodan 233,6 milyon eurpya indiği açıklandı.

TMPOL – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 25 milyon TL’den 200 milyon TL’ye yükseltilmesine karar verildi.

THYAO – İran'ın Urmiye şehrine tarifeli sefer başlatılmasına karar verildiği açıklandı.

TUPRS – İzmir Rafinerisinde bakım ve iyileştirme çalışmaları amacıyla üretime ara verilmesi sonrasında, ilgili rafinerinin Mart ayı başından itibaren kademeli olarak devreye alma çalışmalarının başlandığı açıklandı.

TRILC – Halka arzda, toplam 128.547 yatırımcıdan 1.451.243.670 pay talep toplandığı, yurt içi bireysel yatırımcılara ayrılan tahsisat tutarının 138,6 katı, yurt içi kurumsal yatırımcılara ayrılan tahsisat tutarının 28,4 katı ve yurt dışı kurumsal yatırımcılara ayrılan tahsisat tutarının da 11,4 katı talep geldiği açıklandı.

UMPAS – Şirketin grup şirketlerinden Seranova Seramik’in,  konkordato geçici mühletin uzatılması ve kesin mühlet verilmesi talebinin reddine, şirket hakkında verilen geçici mühletin kaldırılmasına, şirketin konkordato talebinin reddine, Asliye Ticaret Mahkemesi  tarafından verilen tüm tedbirlerin kaldırılmasına ve geçici konkordato komiserinin görevinin sona erdirilmesine karar verildiği açıklandı.

VAKBN – 90 gün vadeli 800 milyon TL ve 257 gün vadeli 270 milyon TL tutarlarında bono ihraç edildi.

VERUS – Şirketin %26,82 oranında iştiraki Enda Enerji’nin sermayesinin 300 milyon TL’den iç kaynaklardan 45,5 milyon TL artışla 345,5 milyon TL’ye yükseltilmesi işleminin tescil edildiği açıklandı.

YKGYO – Koray Gayrimenkul tarafından YKGYO sermayesinde bulunan 6.720.000 adet A gurubu payının 2,7 milyon dolar tutarla devralınmasına ilişkin YKGYO A Grubu pay sahipleri ile mutabakat sağlandığı açıklandı.

YKBNK –

175 gün vadeli 209,9 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

Fitch tarafından Bankanın Uzun Vadeli Yerel Para not görünümünün Negatif'ten Durağan'a revize edildiği, notunun ise teyit edildiği açıklandı.

YONGA – Şirket ile Türk Ağaç İş Sendikası arasında yürütülmekte olan  1 yıl süreli Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında toplantı sonucunun uyuşmazlıkla sonuçlandığı ve konunun arabulucuya intikal edeceği açıklandı.

DGGYO – Şirket paylarının geri alınması kapsamında geri alınan 5.300 adet pay 9,16 – 9,19 fiyat aralığından satıldı.

MSGYO – Önder Türkkanı tarafından 4,81 TL fiyattan 100.000 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı 30,10’a geriledi.

MEGAP – Eda Özhan tarafından 7,60 – 8,34 TL fiyat aralığından 574.000 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %36,05’e geriledi.

MERIT & NTHOL – NTHOL tarafından 373,30 – 400 TL fiyat aralığından 9.605 adet MERIT payı satılırken, NTHOL’ün MERIT’teki payı %51,42’ye geriledi.

AKYHO – Şirket sermayesinin 41,4 milyon TL’den %200 oranında bedelli olarak 82,7 milyon TL nakden artışla 124,1 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında rüçhan haklarının kullandırılmasının ardından kalan 627.433 adet pay kaldığı açıklandı.

AKSGY – Şirket sermayesin yarın 554,7 milyon TL’den %45,12 oranında bedelli olarak 250,3 milyon TL nakden artışla 805 milyon TL’ye yükseltilecek.

DZGYO – Şirket sermayesinin 150 milyon TL’den %166,66 oranında bedelli olarak 250 milyon TL nakden artışla 400 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında SPK’ya başvuru yapıldı.

OSTIM – Şirket sermayesi bugün 76,2 milyon TL’den %75 oranında bedelli olarak 57,2 milyon TL nakden artışla 133,4 milyon TL’ye yükseltilecek olup, düzeltilmiş pay fiyatı 2,7943 TL’ye denk gelmekte.

Kaynak İnfo Yatirim
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder