İller

8 Mart 2021 Pazartesi

Bozkır Jandarma'dan Erkeklere mesajlı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlaması


Bozkır İlçe Jandarma Komutanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün de Erkeklere mesajlı kutlama


KONYA (AA)- Bozkır İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ilçe girişinde gerçekleştirdiği kontrol noktasında ki araçta bulunan kadınlara karanfil dağıtılırken erkeklere de hadisli kadınların korunması noktasında bilgi notu dağıttı.  

Bozkır Konya yolu denetim noktasında gerçekleştirilen 8 Mart Dünya günü etkinliğinde Kadınlar unutulmazken, son günlerde yaşanan kadına şiddet olaylarına karşı farkındalık oluşturacak bir etkinlik gerçekleştirildi.  

Bozkır Konya arasında seyir halindeki durdurulan araçlardan bulunan Kadınlara "Cennet Anaların Ayaklarının altındadır" Hadisi ve Mustafa Kemal Atatürk'ün "Dünya'da her şey Kadının eseridir" sözünün bulunduğu çiçek hediye edilirken. Araçta bulunan erkeklere de "Sizin hayırlınız, kadınlarına hayırlı olan (iyi davranan)dır" Kadınların haklarını yerine getirme hususunda Allah'tan korkunuz! Zira siz onları Allah'ın bir emaneti olarak aldınız" hadislerinin yer aldığı bilgi notuyla kadına şiddet konusunda duyarlı olunması noktasında bilgilendirdi.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder