İller

27 Mart 2021 Cumartesi

Enflasyon döngüsü


“PİYASANIN ROTASI”

Haftanın Makro Teması

ABD İstihdam Verileri / Çin PMI Verileri

Haftanın Stratejisi

ABD 10 Yıllık Tahvil Faizi %1,6 Seviyesi Üzerinde Kalıcı Olacak (mı)?

Enflasyon Döngüsü…

Corona virüsünde güncel durum, vaka sayısı 125,071,533 – tedaviye pozitif cevap veren 78,363,640 – ölü sayısı 2,754,290 kişiye ulaşmıştır.

Risk algısı temasında ana dinamik enflasyon olurken, piyasa ile Fed arasında ki görüş ayrılıkları fiyatlama dinamiklerine etki etmektedir. Piyasa enflasyon algısında şahin olurken, Fed’in enflasyon geçici tedirgin olmayın tarzında güvercin açıklamaları bir kısır döngü oluşturmaktadır. Piyasa katılımcıları ellerinden bulundurdukları fiyatlama gücü ile ABD tahvil dinamiklerinde Fed’i zorlarken, Fed bu alana müdahale etmemek için elinden geleni yapmaktadır. Kısır bir döngü haline gelen bu durumda kısa dönemde kimin kazanıp orta dönemde kimin kaybedeceğini göreceğiz.

Enflasyon döngüsünden şahin vs. güvercin tartışmaları sürerken, bu durum güçlü $ temasını desteklemektedir. Dolar klasik endeksinde 92 üzerinde kalıcılık ve ECB’nin Euro için hiç birşey yapmaması bu durumu ortaya çıkarmaktadır. ECB’nin hamle yapmasını gerektirecek bir unsur yokken, zayıf Euro ile Fed’e ve Biden’a teşekkür etmesi gerekmektedir.

ABD 10 yıllık tahvil faizinde %1,74 - %2,00 bölgesi kısa dönemde devreye girebilir.

Biden’in teşvik paketi ve sonrasında ki altyapı harcama paketi beklentisi, endeksler üzerinde istenilen pozitif etkiyi tetikleyememiştir. Pozitif katalistlere rağmen S&P500 endeksi 4000 psikolojik seviyesini göremediğini negatif olarak not etmek gerekiyor.

S&P500 endeksi (beyaz) – 12 aylık brüt temettü verimi (mavi) – 10 yıllık (turuncu)

ABD 10 yıllık tahvil faizi (%1,6279) > S&P500 temettü verimi (%1,4805) ile endekste baskılanma sürmektedir. Endeksin tekrar ilgi görmesi için bu makasın temettü lehine kapanması gerekebilir.

Türkiye dinamiklerinde TCMB Başkanı görev değişikliği sonrası yaşanan fırtına ile 5 yıllık CDS 462.434 seviyesi ile 450 seviyesi üzerinde hareket etmektedir.

USDTRY paritesi için piyasa algısı 8 psikolojik seviyesini izlemektedir. Mevcut durumda 8 altında baskılanma sürerken, yurtdışı temasında güçlü $ ve artan ABD tahvil faizlerini negatif olarak not etmek gerekiyor.

Dolar endeksi klasik (mor) ve Dolar endeksi bloomberg (turuncu) tarafında 92 seviyesi üzerinde hareket etmektedir.  (92 psikolojik algı için takip!)

 

Kaynak GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder