İller

11 Mart 2021 Perşembe

Piyasaların yönü


BIST100… Zirve Seviyesinde Tutunamadı… BIST100 endeksi güne artıda başladıktan sonra, günün ikinci yarısında banka hisselerine gelen satışın etkisiyle günü %0.54 değer kaybıyla 1,556 puandan tamamladı. Böylece bir kez daha 1,580’li zirve seviyesinden geri dönülmüş oldu. Bugün yurt içinde ekonomik reform paketi takip edilecek. Ekonomik reform paketinde fiyat istikrarının sağlanması, yatırımların artırılması, cari açık ve kamu giderlerinin azaltılması konusunda adımlar atılması bekleniliyor. Haftanın son işlem gününde aşağı yönlü risklerin azaldığını görüyoruz. Yurt dışı piyasalardaki pozitif risk iştahına bağlı olarak endeksin güne hafif alıcılı başlaması beklenilebilir. Bu çerçevede 1,582 puan seviyeleri önemli bir direnç noktası olarak takip edilecekken, geri çekilmelerde 1,550 puan destek noktası konumunda bulunuyor.

 

 

USDTRY… Yatay Pozitif Seyir İzledi… TCMB Ocak ayına ilişkin ödemeler dengesi istatistiklerini yayımladı. Türkiye’nin cari açığı Ocak ayında beklentilerden fazla artış gösterdi. Ocak ayı cari açığı 1,55 milyar dolar piyasa beklentisinin üzerinde gelerek, 1,87 dolar olarak gerçekleşti. TL varlıklar bu hafta genel itibarıyla Dolar karşısındaki kayıplarının bir kısmını geri alırken, haftanın son işlem günü öncesinde doların global bazda değer kazanmasıyla %0.50’nin üzerinde alıcılı bir görünüm sergiliyor.

 

 

EURTRY… 9 Seviyelerinde İşlem Görüyor… Euro TL kuru yeni işlem gününde 9 seviyelerinde hafif alıcılı bir görünüm sergiliyor. TL varlıkların bu hafta majör para birimlerine karşı sergilediği pozitif görünümü bozulmuş durumda.

 

 

EURUSD… Dolar Global Bazda Güç Kazanıyor… ABD Başkanı Biden Cuma gününü beklemeden 1.9 trilyon dolarlık mali destek paketini imzaladı. Avrupa Merkez Bankası beklentilere paralel olarak politika faizini değiştirmedi. Başkan Lagarde düzenlediği basın toplantısında pandemi tahvil alım programında alımların önümüzdeki çeyrekte hız kazanacağını, orta vadeli enflasyon görünümünün değişmediğini ifade etti. Euro Dolar paritesi 3 günlük yükselişin ardından yönünü yeniden ardından aşağı çevirdi. Parite1.1960 seviyelerine geri çekilirken, Amerikan doları global bazda değer kazanıyor.

 

 

XAUUSD… Dolardaki Güçlenmeye Bağlı Olarak Geriledi… ABD’de mali destek paketinin onaylanması sonrasında yükselişe geçen spot altın dolardaki yükselişin etkisinde kazançlarını silerek 1,713 $ seviyelerine geri çekildi. 1,704 $ seviyeleri önemli bir destek konumunda. Bu seviyenin de altına gelinmesi durumunda teknik olarak satışların derinleşmesi beklenilebilir.

 

 

GAUTRY… 415 TL’nin Üzerine Tutunma Çabası İçerisinde… Gram altın yeni işlem gününde Dolar TL kurundaki yükselişten destek buluyor.

 

 

BRENT… OPEC+ Yılın İkinci Yarısında Petrol Talebinin Toparlanacağını Öngördü… OPEC+ 2021 yılının ikinci yarısında aşılama konusundaki olumlu gelişmelerle birlikte petrol talebinde yükseliş öngördü. Geçtiğimiz hafta petrol üretim kısıntıları Nisan ayı sonuna kadar uzatılmasıyla birlikte brent petrolün varil fiyatı 70 $ seviyelerine kadar yükselmişti. Brent petrolün varil fiyatı vadeli piyasalarda 69 $ seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

S&P500… Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesini Test Etti… ABD’de mali destek paketinin onaylanması, tahvil faizlerindeki gerileme ve işsizlik maaşı başvurularındaki beklentilerden düşük gelmesi ABD endeksleri günü yükselişle tamamladı. S&P500 endeksi değer kazancıyla 3,939 puana yükseldi.

 

Kaynak Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder