İller

29 Mart 2021 Pazartesi

Salgın kaynaklı endişeler risk unsuru olarak takip ediliyor


Piyasa Gündemi

ABD Başkanı Biden’ın aşı konusundaki olumlu mesajları ile Fed’in haziran sonu itibariyle bankalara yönelik kısıtlamaların kaldırılacağını açıklaması küresel risk iştahını destekleyen gelişmeler oldu. Ancak enflasyon endişeleri ve son dönemde vaka sayılarında yeniden gözlenen artış eğilimi aşağı yönlü risk unsurları olarak gündemdeki yerini koruyor. Türkiye’nin dış ilişkilerdeki seyir ve olası kabine değişikliği gibi iç siyasetteki gelişmeler yurt içi piyasaların yakın takibinde yer alacaktır. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    Açıklanacak önemli bir ekonomik veri akışı bulunmamaktadır.

BIST-100 Güne Başlangıç

Biden’ın aşı konusundaki açıklamaları ve Fed’in banka kısıtlamaları ile ilgili kararından destek bulan küresel hisse piyasaları olumlu bir görünüm ortaya koyarken, mevcut riskler gündemdeki yerini koruyor. Cuma günü yurt dışında pozitif bir seyir kaydedilirken, BIST-100 Endeksi negatif bir ayrışma kaydetti ve cuma gününü %0,88’lik düşüşle 1.382,15 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %1’leri aşan yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,03 – 8,04 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 8,09’lu seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 Endeksi’nde haftalık kapanış, tarihi zirveden 1.256 seviyesine kadar olan düşüşün geri dönüşünde %38,2 seviyesinin bulunduğu 1.384 seviyesine yakın gerçekleşti. Teknik göstergelerin zayıf seyrettiği endekste bu seviyenin altında olacak kapanışlar aşağı yönlü baskıyı artırarak ilk kademede önceki dibin de bulunduğu 1.256 ile 200 günlük ortalamanın bulunduğu 1.294 aralığının yeniden test edilmesine neden olabilir.  Endekste ilk güçlü direnç son düşüşün geri dönüşünde %50 seviyesinin bulunduğu 1.423 seviyesi iken buranın üzerinde %61,8 seviyesinin bulunduğu 1.462 çok daha önemli olacaktır. Burası geçilemediği sürece yükselişlere karşı temkinli kalmaya devam edeceğiz. 

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder