İller

21 Nisan 2021 Çarşamba

Bozkır'da Bal Dolum ve Paketleme Tesisi İnşaatına Başlandı.


KONYA (AA)  - Büyükşehir Belediyesi ve Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi iş birliği ile yapılacak olan Bal Dolum ve Paketleme Tesisi inşaatına başlandı.

Konya'nın Bozkır ilçesinde gerçekleştirilenArıcılık ve kaliteli bal üretimi konusunda Türkiye de söz sahibi olan Bozkır üreticilerinin Türkiye ve yurtdışı pazarında hak ettiği konuma ulaştırmak için Bozkır Belediyesi, Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bozkır Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Konya Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında Bal işleme tesisleri Bozkır'a kuruluyor.

Bal Dolum ve Paketleme Tesisi İnşaatının açılmasıyla ilgili konuşan Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı "Bozkır Belediyesi olarak Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bozkır Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte iki yıl hummalı bir çalışma yürütülmüştür. İlçemiz Bozkır'da, Bal kalitesini belirten en önemli kriterlerden biri olan prolin değerinin çok yüksek olduğu arıcılarımız tarafından üretilen balın hak ettiği değere kavuşması için yoğun bir çalışma yürütülmüştür.

1280 prolin değerine sahip yüksek kaliteli Bozkır Balını pazarda hak ettiği konuma getirmek için somut bir adımlar atıyoruz.

Bozkırlı üreticilerimizin ürettikleri balları gerek Türkiye pazarı gerekse yurtdışı pazarında hak ettiği konuma getirebilmek için 2 yıldır hummalı bir çalışma südrüyoruz. Bal Dolum ve Paketleme Tesisinde hijyenik şartlarda paketleme ve dolum yapacağız. İlçemize hem istihdam sağlaması hem de ballarımızı modern bir tesisle paketleme ve dolumlarını yapmak için Büyükşehir Belediyemizle birlikte ilçemize Bal Dolum ve Paketleme Tesisimizin inşaatına başladık. Tesis tamamlandığında yıllık 300 ton bal işleyecektir.

Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamında İlçemize kazandıracağımız tesisin ilçemize ve bölge halkımıza hayırlı olmasını diliyorum."dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder