İller

26 Mayıs 2021 Çarşamba

1750 Rakımda Pepino üretimi için Taşkırma Makinası ile hazırlıklar yapılıyor.


Konya'nın Bozkır ilçesine bağlı Sorkun mahallesinin yaylasında 2000 Rakımda pepino üretimi için Bozkır Ziraat Odası Taş Kırma Makinesiyle ekim alanında hazırlık çalışmaları yapılıyor.  


Sorkun yaylasında 1750 rakım üzerinde Pepino üretimi gerçekleştiren Mehmet Akgül bölgeyi seven Pepino'nun bölgeyi sevdiğini belirterek 2021 üretim sezonu için yaylada ekim çalışmalarına başladı.  

Pepino üretimi için kullanılan alanın toprağının veriminin artırılması için Bozkır Ziraat Odasına ait Taş kırma makinasını kullanarak arazideki taşların temizlenmesini gerçekleştirildiğini belirten Akgül yaptığı açıklamada "Anavatanı Güney Amerika olan tropikal meyve türü pepinonun ilk deneme üretimleri sonrasında 2019'da ilk verimi aldık ve bu meyve türü bölgemizi çok sevdi.  


Özellikle Şeker hastalarının da rağbet gösterdiği bu ürünün bölgemizde üretimini gerçekleştirdikten sonra çok fazla üretici bu ürünü ekerek birim alandan kaldırdıkları ürünlerin gelirini bu ürünü ekerek artırdılar. Bu bir üretici olarak bizi de mutlu ediyor.  

2021 üretim sezonunun yayla sezonu için ekim dikim çalışmalarına başlamadan önce Bozkır Ziraat Odasından temin ettiğimiz Taş Kırma makinası ile tarlamızın daha kullanışlı hale getirilmesini sağlıyoruz.  

Pepino üretimimizi yaylada yaptığımız için üretim için fidelerimizi temin ettik yakın zamanda tarla tesviyemiz bittikten sonra fidelerimizi toprakla buluşturacağız.  

Özellikle hafta içi ve hafta sonu ayrımı gözetmeden ekipmanlarını biz çiftçilerimize sunan Bozkır Ziraat Odasına teşekkür ederim. Bu ekipmanları kullanarak başka çiftçilerimize de bu araçların faydalarını göstermek istiyorum. Bölgemizdeki üreticilerimiz bir şeyi uygulamak için öncesinde gözlemlenmesini seviyor.  

Bozkır Ziraat Odasından kiraladığımız bu taş kırma makinasıyla ekim alanımızı ter temiz yaptık ve diğer çiftçilerimize örnek olduk. Yeni sezonda verimin daha da yükselmesi ile daha fazla çiftçimizin bu ekipmanlardan faydalanacağını düşünüyorum" dedi.

Bozkır Ziraat Odası Başkanı Ali Öztürk'te yaptığı açıklamada "Odamızın yönetimine geldiğimiz günden itibaren çiftçilerimize hizmet edebilmek adına makine ekipman projeleri geliştirdik ve odamıza aldığımız traktörümüz için projelerle Taşkırma makinası, Biçerdöver ve Slaj makinası gibi bölgemiz çiftçilerinin talep ettiği ekipmanları çiftçilerimize tedarik ediyoruz.  

Ekipmanlarımızı çiftçilerimizin talepleri doğrultusunda hafta içi ve hafta sonu mesai güdülmeksizin çiftçilerimize sunuyoruz. Bozkır, Ahırlı ve Yalıhüyük hizmet bölgemizdeki tüm çiftçilerimiz makine ve ekimanlarımızı odamızla görüşerek planlamalar çerçevesinde kiralayabilirler. Çiftçimizin ürünü bereketli olsun inşallah" dedi.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder