İller

25 Mayıs 2021 Salı

Bozkır Konya Mavi Boğaz yolunda iş makinaları kontak açtı.


Bozkır Konya arasındaki alternatif Mavi Boğaz yolunda iş makinaları kontak açtı.

Konya, Akören ve Bozkır arasında yer alan ve yapımı hızlandırılan yol Bozkır Konya arasındaki 120 Km yol 80 Km'ye düşecek. Hızlı ve yakıt tasarrufu anlamında ekonomikliği ile büyük ilgi görüleceği tahmin edilen yolun yapımına Büyükşehir Belediye Başkanlığı ağırlık verdi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Bakan Murat Kurum beyin önderliğinde yapılan toplantıda  Konya Büyükşehir Belediye Başkanı, 8 İlçe Belediye başkanlarının katıldığı toplantıda dile getirilen ve yıllardır yılan hikayesine dönen Bozkır Akören Konya boğaz yolu sorunu. Bakan Kurum'un talimatı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın sahiplenmesiyle çalışmalara başlanıldı.

Mavi Boğaz yolu yapımı gerçekleştirildiğinde Bozkır, Akören ve Konya'yı bir birine bağlayarak daha hızlı ulaşılabilir hale getirecek. Yol tamemen asfalt ve alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra bu yolu kullanan yolcu ve yük taşımacılığı yapan araçların maddi anlamda kara geçirecek ve bölgeyi her anlamda  hareketlendirecek olan yolun tamamlanmasıyla Bozkır Konya arasının gidiş gelişte 80km'ye kısalacağı devamında Tınaztepeye bağlanarak bu Konya Antalya arasında seyir halinde olacak kişilerin tercih edecekleri alternatif bir yol güzergahı olacaktır.

Bu yolun faaliyeten geçmesinde emeği geçen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a ve Bozkır Siyasileri olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder