İller

18 Mayıs 2021 Salı

Konya İHH’dan 227 bin 298 muhtaca Ramazan yardımı


İHH İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi, 29 yıllık tecrübenin verdiği güvenle Ramazan 2021 çalışmalarını "Ramazan'da Umut Var" sloganıyla tamamladı. Konya İHH, Ramazan boyunca yaklaşık 227 bin 298 kişiye hayırseverlerin yardımlarını ulaştırdı. 43 bin 180'den fazla yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa bayramlık ile ramazan çocuk paketi hediye edildi.

Çeyrek asrı aşkın bir süredir her Ramazan ayında iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan, bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını; savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden ulaştıran Konya İHH, bu yıl yine yetimlerin ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürerek toplamda 227 bin 298 ihtiyaç sahibine ulaştı

Görevli, gönüllü ve bağışçıdan oluşan ekipleriyle birlikte 5 kıtaya uzun yolculuklar yapan Konya İHH, 15 ülkede ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırdı. Konya İHH ekipleri, yardıma muhtaç insanların, mültecilerin, yetim ailelerinin kapılarını çaldı, Ramazan bereketini uzak iklimlere taşıdı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye'de ve dünyada yetimler ile ailelerine destek olundu, yetimlere bayramlık giysiler hediye edildi, kumanyalar dağıtıldı, iftariyelikler ulaştırıldı, ihtiyaç tespit edilen durumlarda yetimler için nakdi yardımlarda bulunuldu.

7 bin 230 kişi kumanyalardan istifade etti

Konya ve dünya genelinde 7 bin 230 kumanya paketi dağıtıldı. Konya içinde ve yurt dışında dağıtılan bu kumanya paketlerinden toplamda 30 bin ihtiyaç sahibi istifade etti. Kumanyaların içerisinde bir aylık temel gıda malzemeleri bulunuyordu. İlçe içindeki dağıtımlar ilçelerdeki Dernekleri'yle birlikte gerçekleştirildi.

600 kişiye fitre, fidye ve zekât yardımı

Konya İHH'ya emanet edilen zekatlar da yine yıl boyunca olduğu gibi Ramazan ayında da muhtaçlara ulaştırıldı. 600 aile, hayırseverlerin fitre, fidye ve zekât bağışlarından faydalandı.

144 bin 968 bin kişiye iftariyelik

Suriye, Yemen, Somali, Sudan, Bangladeş ve Arakan gibi öncelikli kriz bölgelerine daha fazla ağırlık verildi. Ramazan boyunca 144 bin 968 iftariyelik dağıtımı yapıldı. Suriye'de ayrıca 40 bin çocuğa ramazan çocuk paketi dağıtıldı.

3 bin 180 yetime bayramlık hediye edildi

Konya İHH, yetim ve mağdur çocuklar için de bir sürpriz hazırladı. Hayırseverler, dünyanın dört bir yanında bir çocuğu baştan aşağıya giydirerek bayramlık ihtiyacını karşıladı. Kıyafet yardımları, Konya'da ve dünyanın dört bir yanındaki 3 bin 180 yetim ve mağdur çocuğa ulaştı. Konya İHH'nın Patani'de yaptırmış olduğu yetimhane de 48 yetime 30 gün boyunca iftar ve sahur programları gerçekleştirildi. Ayrıca Mali'de bulunan bir yetimhaneye 1 aylık ihtiyaçlarını karşılayacak gıda yardımı yapıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder